ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ
Ποπ ερμηνεύτρια και συνθέτρια
Με οδηγό το myspace
Η Μαριέττα Φαφούτη με το άλμπουμ «Τry a little romance» απέδειξε γιατί η ποπ αρέσει τόσο πολύ όταν είναι καλή. Η ίδια, ενώ εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης, εν τούτοις είναι συνθέτρια μουσικής σε κινηματογράφο, θέατρο, διαφήμιση και τηλεόραση. Με οδηγό το myspace, η δισκογραφική της εταιρεία την ανακάλυψε μέσω αυτού και, όπως έχει δηλώσει η ίδια, ίσως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τους «βομβάρδισε» όλους με e-mail. «Οταν κατάλαβα πόσες δυνατότητες μου δίδονται μέσα από έναν υπολογιστή για να γράψω μουσικές,το πήρα απόφαση ότι θα κυνηγούσα το πάθος μου». Και δεν το άφησε. Χαρακτηρίζει τη ζωή όμορφη και γλυκιά. «Υπάρχει η μεγάλη γενική εικόνα στην οποία βλέπεις τον πόνο και τη δυστυχία,αλλά και η μικρότερη εικόνα που απαρτίζεται από τις προσωπικές μας στιγμές και είναι γεμάτη από την αγάπη,τον έρωτα και τις μικρές χαρές της καθημερινότητάς μας».

ΜΟΝΙΚΑ
Συνθέτρια,ερμηνεύτρια
Δεν την τρομάζει τίποτε

Δ ύο άλμπουμ«Αvatar», 2008 και «Εxit», 2010-είναι αρκετά όχι για να την κατατάξουν στα πλέον ελπιδοφόρα πρόσωπα αλλά και για να θεωρείται δεδομένο ότι ήρθε για να μείνει. Ολα βρίσκονται στο χέρι της Μόνικα. «Γέννημα θρέμμα» του myspace, δημιούργησε τη δική της σελίδα, έγραψε τη μουσική της και κατάφερε να φτιάξει στην Ελλάδα την κατηγορία singer/songwriter. Η Μόνικα, πριν καν συμπληρώσει τα 30 της χρόνια, είναι «must». Σε όλες και για όλες τις ηλικίες. Οι ηλεκτρικές της μπαλάντες δεν περνούν αδιάφορες, συγκινούν, απογειώνουν και της φέρνουν ευτυχία, όπως σημειώνει η ίδια. « Το γεγονός ότι γεμίζουν οι συναυλίες μου και ο κόσμος τραγουδάει τα κομμάτια μου είναι ευτυχία!Κατά τ΄ άλλα δεν φοβάμαι αν όλο αυτό το κλίμα κάποια στιγμή “ξεφουσκώσει” επειδή απλά δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα μου.Δεν με τρομάζει τίποτα.Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες,γιατί όπως έχω ξαναπεί οι μεγάλες προσδοκίες φέρνουν μεγάλες απογοητεύσεις.Προχωρώ βήμα-βήμα,με τα εφόδια που είχα,κερδίζω με τις τωρινές εμπειρίες και βλέπουμε ».

Παίζει κιθάρα, σαξόφωνο, τύμπανα και φυσαρμόνικα και η μουσική μπήκε στη ζωή της μέσω του μεγάλου της αδελφού. Αυτός την έκανε να αγαπήσει τη μουσική με επιρροές από Χατζιδάκι σε Μορικόνε και από Radiohead ως Goldplay και ένα ύφος φολκ, ποπ, αλλά και indie rock, η Μόνικα μεταφέρει στα τραγούδια της την ώριμη αθωότητα της ηλικίας της. Αυτή η ώριμη αθωότητα την οδηγεί στο να αντιμετωπίζει την πορεία της ήρεμα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο «Βήμα» είχε σημειώσει « ότι αν είναι να έρθει κάτι,θα έρθει, όπως και έγινε…Πιστεύω λίγο στο μοιραίο.Ηδη έχω πάει πάρα πολύ γρήγορα μέχρι τώρα στην πορεία μου…Οπότε εγώ είμαι αυτή που λέω στον εαυτό μου “πάτα και λίγο φρένο”.

Θέλω να απολαύσω αυτό το ταξίδι, αυτή την εμπειρία, και όχι να βιάζομαι ». Ούτε και εμείς βιαζόμαστε…