Διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, απέστειλε ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου κ. Δαβίδ Σαλτιέλ στηλιτεύοντας την στάση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, χρέωσε εμμέσως την οικονομική κρίση στους Εβραίους.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατά το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο, προσέβαλε με τις δηλώσεις του την θρησκεία τους, τους Ελληνες Εβραίους και τους Εβραίους ανά τον κόσμο.Τον κατηγορούν επίσης για αντισημιτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ελληνες Εβραίοι ζητούν από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να καταδικάσει την στάση του Μητροπολίτη.

Ταυτόχρονα, γνωστοί ραβίνοι από το εξωτερικό, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για όσα λέει ο κ. Σεραφείμ σε Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε ανακοίνωση του που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Μητρόπολης Πειραιώς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εκφράζει αυστηρώς προσωπικές του θέσεις ενώ παράλληλα σέβεται τιμά και αγαπά ιδιαζόντως τον εβραϊκό λαό, όπως και κάθε άλλο λαό της υφηλίου.