Τέσσερις δόκιμοι αστυφύλακες, ηλικίας 19, 20, 20 και 21χρονών, και ένας 38χρονος οδηγός ταξί συνελήφθησαν απο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν περισσότερα απο 100 προϊόντα – απομιμήσεις που προέρχονται απο ποσότητες που είχαν κατασχεθεί σε αποθήκη στην οδό Κολωνού στο κέντρο της Αθήνας. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε να δικασθούν το πρωί της Τετάρτης με την αυτόφωρη διαδικασία. Παράλληλα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις δόκιμοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε το πρωί της Τρίτης σε ταξί βρέθηκαν στη καμπίνα και στο χώρο αποσκευών 78 ρολόγια απομιμήσεις, επτά μπουφάν, δύο πουκάμισα, δύο σκούφοι κ.α. Στο ταξί επέβαιναν δυο δόκιμοι αστυφύλακες οι οποίοι κατά την ανάκριση υποστήριξαν πως τα αντικείμενα προέρχονταν απο την αποθήκη όπου πρόσφατα είχαν βρεθεί εκατοντάδες προϊόντα – απομιμήσεις και εκλάπησαν το βράδυ που είχαν βάρδια για τη φύλαξη του χώρου δυο άλλοι δόκιμοι λίγες ώρες πριν γίνει η έρευνα στο χώρο απο τα κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών. Ο 38χρονος, όπως διαπιστώθηκε, διατηρούσε φιλική σχέση με δυο απο τους δόκιμους και γνώριζε τι είχε συμβεί.

Σε έρευνερς που έγινε στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά προϊόντα – απομιμήσεις όπως ρολόγια, δακτυλίδια, αλυσίδες χειρός, δερμάτινες ζώνες, μπλουζάκια, γραβάτες, γυαλιά ηλίου, πουκάμισα, γυναικείες τσάντες, αντρικά εσώρουχα, κάλτσες, φανέλες, πορτοφόλια, εσάρπες, μπουφάν και βαλίτσες.