Δύο τραγικά γεγονότα σημάδεψαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε: το ένα στην Αρκαδία και το άλλο στη Θεσπρωτία. Στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας ένα κοριτσάκι έντεκα χρόνων, από τη Βουλγαρία, βρήκε τραγικό θάνατο. Ο δράστης αφού πρώτα το βίασε στη συνέχεια το πέταξε σε ένα πηγάδι. Στην Ηγουμενίτσα ένας 70χρονος Ελληνας αφού παρέσυρε ένα 6χρονο κοριτσάκι ασέλγησε εις βάρος του. Η εξάχρονη περιέγραψε στους γονείς της την περιπέτειά της και ο 70χρονος συνελήφθη από τις Αρχές.

O ι έρευνες στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας για τον εντοπισμό της 11χρονης από τη Βουλγαρία, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, είχαν το αποτέλεσμα που όλοι απεύχονταν. Χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκε δολοφονημένη μέσα σε πηγάδι, σε ελαιώνα της περιοχής. Δράστης ένας 41χρονος συγχωριανός της από την Αλβανία, πολίτης υπεράνω υποψίας, παντρεμένος και πατέρας ενός 17χρονου αγοριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες συμμετείχε την Κυριακή το πρωί στην κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 11χρονης. Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας καθόταν ψύχραιμος δίπλα στον δήμαρχο Κορυθίου κ. Γιώργο Καρλή και αναρωτιόταν «τι πράγματα είναι αυτά, δήμαρχε;» την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος συνομιλούσε με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων το Σάββατο υπήρχε στο χωριό πολύς κόσμος, αρκετοί εκ των οποίων μετά το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν η 11χρονη και ο 41χρονος. Το κορίτσι συνομιλούσε και έπαιζε ως αργά το βράδυ με άλλους συνομηλίκους του και κυρίως με μια συμπατριώτισσά του, μικρότερης ηλικίας. Ηταν 1.20 μετά τα μεσάνυχτα όταν σηκώθηκε να φύγει. Οπως ανέφεραν οι κάτοικοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία, το ακολούθησε ο 41χρονος και του ζήτησε να το συνοδεύσει ως το σπίτι του, το οποίο απείχε 350 μέτρα από την πλατεία. Η μικρή δέχθηκε την πρόσκληση. Την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησαν. Το δρομολόγιο του θανάτου
Το δρομολόγιο, όμως, που ακολούθησαν δεν ήταν προς το σπίτι του κοριτσιού αλλά προς μια ερημική τοποθεσία με ελαιώνες, περίπου πέντε χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, σε σημείο με πολύ δύσκολη πρόσβαση, που γίνεται μόνο από αγροτικούς δρόμους. Το σημείο ήξερε πολύ καλά ο 41χρονος, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο εργαζόταν εκεί ως τσοπάνης για λογαριασμό κτηνοτρόφου και από το πηγάδι όπου βρέθηκε το πτώμα έπαιρνε νερό για τα πρόβατα.

Εκεί, όπως προέκυψε από την έρευνα, μέσα στο αυτοκίνητό του κακοποίησε σεξουαλικά το κορίτσι και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι με νερό, βάθους περίπου 10 μέτρων. Στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες για να μην τραβήξει την προσοχή πήγε στην Κόρινθο να παραλάβει την 35χρονη σύζυγό του που επέστρεφε από την Αλβανία.

Στις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής ο πατέρας της 11χρονης ανησύχησε που δεν είχε επιστρέψει το παιδί του και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως αστυνομικοί μετέβησαν στο χωριό και άρχισαν να ερευνούν την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα ειδοποιήθηκε και το Χαμόγελο του Παιδιού και επειδή υπήρξαν φόβοι για τη ζωή του κοριτσιού από την πρώτη στιγμή εκδόθηκε η έκτακτη αναγγελία εξαφάνισής του με την ένδειξη «Αmber Αlert». Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη την ημέρα της Κυριακής από αστυνομικές δυνάμεις, από την ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ στο χωριό έφτασαν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί εξετάζοντας μαρτυρίες των κατοίκων οδηγήθηκαν στα ίχνη του 41χρονου, ο οποίος προσήχθη και εξετάστηκε σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από τον δήμο, στο Ελαιοχώρι. Αρχικά δεν παραδεχόταν την εμπλοκή του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Δευτέρας ομολόγησε την πράξη του και τους υπέδειξε το πηγάδι στο οποίο είχε πετάξει το πτώμα του άτυχου κοριτσιού, που θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας για νεκροψία-νεκροτομή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 41χρονος μετά τη σεξουαλική κακοποίηση σκότωσε την 11χρονη και στη συνέχεια την έριξε στο πηγάδι, ωστόσο οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να διασαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου της. Εις βάρος του 41χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΔΕΎΤΕΡΟ ΚΡΟΎΣΜΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ
Γνώρισε τη βία στα έξι της χρόνια
Ενας 70χρονος συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για ασέλγεια εις βάρος ενός εξάχρονου κοριτσιού από την Αλβανία. Οπως έγινε γνωστό, ο ηλικιωμένος εκμεταλλευόμενος τη φιλική σχέση που είχε με τους γονείς του παιδιού ζήτησε να το πάρει μαζί του για να πάνε σε σουπερμάρκετ και να το κεράσει ένα παγωτό. Οι γονείς συμφώνησαν. Λίγα λεπτά αργότερα άκουγαν την εξάχρονη να τους περιγράφει με κλάματα πώς ο 70χρονος όταν πήγαν στο μαγαζί την οδήγησε στο πατάρι όπου ασέλγησε εις βάρος της. Αμέσως οι γονείς του παιδιού πήγαν στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας όπου κατήγγειλαν τι είχε συμβεί και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 70χρονο.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
«Πέσαμε από τα σύννεφα»
«Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη» είπε στο «Βήμα» ο δήμαρχος Κορυθίου κ. Γ. Καρλής. Το άτυχο κορίτσι είχε έρθει στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας πριν από περίπου έναν χρόνο, όπως είπε ο δήμαρχος. Ο πατέρας του εργαζόταν περιστασιακά ως αγρότης ή οικοδόμος, ενώ η μητέρα του φρόντιζε μια ηλικιωμένη και διέμενε μαζί της. Το θύμα είχε έναν αδελφό 14 ετών και έναν 20 ετών, ο οποίος την περίοδο αυτή βρισκόταν στη Βουλγαρία και μόλις έμαθε το τραγικό συμβάν επέστρεψε εσπευσμένα στην οικογένειά του. Η 11χρονη και ο 14χρονος αδελφός της δεν πήγαιναν ακόμη σχολείο και από εφέτος είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για εγγραφή. Το κορίτσι ήταν κοινωνικό παιδί και δεν είχε προβλήματα με κανέναν από το χωριό.

Σχετικά με τον δράστη ο κ. Καρλής τόνισε ότι « πέσαμε από τα σύννεφα όταν μάθαμε ότι αυτός που σκότωσε το 11χρονο αγγελούδι ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ηταν φιλήσυχος και κοινωνικός και ζούσε στο χωριό τα τελευταία 14 χρόνια με τη συμπατριώτισσα σύζυγό του και τον 17χρονο γιο του, ενώ δεν είχε διαφορές με κανέναν ». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «μας προκάλεσε εντύπωση ότι το απόγευμα της Κυριακής ενώ οι έρευνες ήταν ακόμη σε εξέλιξη ο ίδιος καθόταν στο καφενείο του χωριού ήρεμος και συνομιλούσε με τους άλλους κατοίκους για το τι είχε συμβεί».

Ο 41χρονος απασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Οι δύο οικογένειες δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές και απλώς τα μέλη γνωρίζονταν μεταξύ τους επειδή έμεναν στο ίδιο χωριό. Από χθες ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη τόσο στα αδέλφια της 11χρονης όσο και στον 17χρονο γιο του αλλοδαπού, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την είδηση της σύλληψης του πατέρα του.