Την παραίτηση του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Γ. Υφαντή και του γενικού διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχ. Πορτοκάλη ζήτησε χθες το ΔΣ της ΕΡΤ, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οι δύο διευθυντές κρίθηκε ότι έχουν ευθύνη για τη σύναψη συμβάσεων που κρίθηκαν μη σύννομες. Στο ΔΣ συζητήθηκε εκτενώς το πόρισμα των ελεγκτών και τονίστηκε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ θα λάβει αυστηρά μέτρα σε βάρος όσων κρίνονται υπεύθυνοι. Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Γαμπρίτσιο , έγινε γνωστό ότι θα ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές:

●Στον Γενικό Κανονισμό Προμηθειών, με αφορμή την υπόθεση ανάθεσης στη βρετανική εταιρεία Red Βee του έργου των νέων λογοτύπων αντί ποσού άνω του 1 εκατ. ευρώ.

●Στον κανονισμό για το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, αφορά τους συμβασιούχους στους οποίους καταβάλλονται ποσά μεγαλύτερα από όσα λαμβάνει ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τα οποία αναμένεται να περικοπούν δραστικά. Στην αλλαγή θα κληθεί να δώσει τις προτάσεις της η ΠΟΣΠΕΡΤ. Επίσης, οι τμηματάρχες θα είναι αρμόδιοι να καταγράψουν τα προσόντα και τις αρμοδιότητες των εργαζομένων και θα καταγγέλλονται οι συμβάσεις όσων δεν εκτελούν την εργασία για την οποία πληρώνονται. Παράλληλα, θα αναζητηθεί ειδικό νομικό πλαίσιο για τους μόνιμους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εργάζονται.

●Στα μπόνους, θα δημοσιοποιείται το ύψος τους αλλά και ο λόγος για τον οποίο δίνονται. Παράλληλα, θα υπάρξει εσωτερικός έλεγχος για τα μπόνους των στελεχών, ενώ σύμφωνα με πηγές θα ελεγχθεί αν υπάρχει τρόπος να επιστραφούν συγκεκριμένα ποσά από τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν παρέδωσαν ποτέ τη δουλειά για την οποία πληρώθηκαν να κάνουν.

Στο επόμενο ΔΣ, το οποίο θα συγκληθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν νέες απομακρύνσεις από τις Γενικές Διευθύνσεις, αλλά και προσλήψεις νέων στελεχών.