Νεκρός είναι ο Γιώργος Βασιλάκης υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από έκρηξη βόμβας η οποία ήταν κρυμμένη σε δέμα καιεξερράγη λίγο μετά τις οκτώ, σήμερα το βράδυ, στο γραφείο του,στον έβδομο όροφο του υπουργείου, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Η βόμβα εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο στενός συνεργάτης του υπουργού.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Έχασα έναπολύτιμο φίλο και έναν άξιο συνεργάτη. Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Εκτιμάται ότι η βόμβα εξερράγη όταν ο υπασπιστής του υπουργού άνοιγε το δέμα. Πιθανολογείται επίσης ότι το δέμα προοριζόταν για τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Ο άτυχος αξιωματικός βρισκόταν μόνος στο γραφείο του, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από την έκρηξη.

Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του, 20-25 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής.

Όλο το προσωπικό που βρίσκονταν στον έβδομο όροφο του υπουργείου απομακρύνθηκε από τα γραφεία του.

Έρευνα γίνεται για το πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα.