Απάντηση σε όσους κατηγόρησαν το Λιμενικό για αδράνεια, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά, έδωσε ο αρχηγός του Λ.Σ. κ. Αθανάσιος Μπούσιος, υποστηρίζοντας -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5»- ότι σε περίπτωση επιχείρησης υπήρχε ο κίνδυνος τραυματισμού για τους χιλιάδες επιβάτες που βρίσκονταν εκεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπούσιος, επιχειρησιακά κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να γίνει επέμβαση για να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και να επιτραπεί ο απόπλους των πλοίων.

Πάντως, σε περίπτωση ανάλογης κινητοποίησης, ο αρχηγός του Λιμενικού άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι συνθήκες δεν είναι πάντα οι ίδιες».

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.

«Οσα μέτρα και να πάρουν, όσα εντάλματα και αν εκδώσουν κατά των στελεχών του ταξικού κινήματος στους ναυτεργάτες δε μας πτοούν, δε μας τρομοκρατούν. Ο αγώνας μας κατά της βαρβαρότητας που θέλει να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι δίκαιος. Οσο για τους εφοπλιστές είναι γνωστό σε όλη την εργατική τάξη ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και αυτό το επιδιώκουν βγάζοντας το λάδι στους ναυτεργάτες καταληστεύοντας το επιβατικό κοινό. Ακόμα θυμίζουμε ότι έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα όταν στέλνουν στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους πνίγοντας τους στα σαπιοκάραβά τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.