Τον «γύρο του κόσμου» έκανε η χθεσινή απεργία των σωματείων ΠΕΜΕΝ και Στέφενσων στον Πειραιά προβάλλοντας μία διόλου κολακευτική, για την Ελλάδα, εικόνα.

«Λιμενεργάτες απεργούν στο κύριο λιμάνι της Ελλάδας, τον Πειραιά, εμποδίζοντας χιλιάδες εκδρομείς», γράφει το BBC. Το βρετανικό δίκτυο «υπενθυμίζει» ότι «οι απεργίες κατά των μέτρων λιτότητας έχουν φέρει τη χώρα σε αδιέξοδο σε αρκετές περιπτώσεις, με το κλείσιμο αεροδρομίων, δρόμων και σιδηροδρομικών δικτύων», υπογραμμίζοντας ότι «ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% των εσόδων του κράτους με τις κρατήσεις να εμφανίζονται εφέτος μειωμένες κατά 10%».

«Απεργία: χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στον Πειραιά» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας«Le Monde»,η οποία επισημαίνει ότι η χθεσινή απεργία βρήκε αντίθετους πολλούς έλληνες ταξιδιώτες οι οποίοι φώναζαν «ντροπή, ντροπή, με αυτά που κάνετε χειροτερεύετε την κατάσταση».

Στο ίδιο μήκος κύματος καιη επίσης γαλλική εφημερίδα«Le Figaro»,η οποία με τίτλο «Ελλάδα: εκδρομείς εγκλωβισμένοι από την απεργία», επισημαίνει ότι «από τα 21 προγραμματισμένα δρομολόγια, ακυρώθηκαν τουλάχιστον οκτώ» εξαιτίας του ΠΑΜΕ.

Εξαιρετικά αρνητική για την Ελλάδα είναι η εικόνα που προβάλλεται μέσα από το «Associated Press». Το διεθνές πρακτορείο ξεκινά με την εικόνα των «σκυθρωπών ταξιδιωτών που κάθονται επάνω στις βαλίτσες τους καθώς άλλη μία απεργία κατά των μέτρων λιτότητας τους εμπόδισε να επιβιβαστούν στα πλοία για τις ονειρικές διακοπές τους στο Αιγαίο», αλλά και των συγκρούσεων μεταξύ συνδικαλιστών και τουριστών. Και το ρεπορτάζ συνεχίζεταιμε την αμφισβήτηση των υποσχέσεωντου υπουργού Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου για την χορήγηση αποζημιώσεων στους εκδρομείς μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών. Ο συντάκτης του ρεπορτάζ υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «είναι ασαφές κατά πόσο υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο αποζημιώσεων».