Πίτσες, μπίρες και η… ζυγαριά στη γωνία. Η περίοδος του Παγκόσμιου Κυπέλλου φέρνει ξανά στο προσκήνιο και το ζήτημα των σωστών διατροφικών επιλογών μπροστά από την οθόνη. Οπως επισημαίνει ο κλινικός διαιτολόγος και διατροφολόγος κ. Κωνσταντίνος Ξένος, «το κλειδί κρύβεται στην αποφυγή της υπερβολής. Το σημείο αναφοράς σε μια ισορροπημένη διατροφή είναι το μέτρο στην κατανάλωση». Ο κ. Ξένος φέρνει ως παράδειγμα την μπίρα: «Μια μπίρακρίνεται θετική για την υγεία, λόγω του χαμηλού ποσοστού αλκοόλ αλλά και της περιεκτικότητάς της σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, η υπερκατανάλωσή της όμως σίγουρα ανατρέπει την όποια ευεργετικότητά της».

Ο κ. Ξένος προτείνει και ορισμένους γευστικούς συνδυασμούς, που βρίσκονται στο μενού κάθε ταχυφαγείου, σουβλατζίδικου ή πιτσαρίας: «Κάποια ταχυφαγεία έχουν στο μενού τους πιο ισορροπημένες επιλογές, που παραμένουν πολύ γευστικές,όπως για παράδειγμα τα παϊδάκια κοτόπουλου. Επίσης τα καλαμάκια σουβλάκια αποτελούν επιλογή νόστιμη και σχετικά ισορροπημένη,ιδιαίτερα αν είναι κοτόπουλου και συνοδευτούν με αλάδωτη πίτα, σαλάτα και χωρίς πατάτες τηγανητές. Οι επιλογές στην πίτσα πρέπει να γίνουν με βάση τα λαχανικά. Εμπλουτίστε τη βάση της πίτσας με όσα λαχανικά θέλετε, αποφύγετε τα αλλαντικά και προτιμήστε το πολύ δύο είδη τυριών».

Πέρα όμως από τις παραγγελίες, ο κάθε φίλαθλος τηλεθεατής θα μπορούσε να κοιτάξει στα ράφια της κουζίνας του και στο ψυγείο του προετοιμάζοντας υγιεινά και γρήγορα πιάτα. «Το σπιτικό ποπ κορν, όπως και τα μπαστουνάκια αγγουριού και καρότου συνοδευόμενα από ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού με λίγη μαγιονέζα, είναι επιλογές που μπορεί να μας ικανοποιήσουν. Παξιμαδάκια κριθαρένια παρέα με κατίκι Δομοκού, φρέσκια ντομάτα, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο, επίσης μπορεί να αποτελέσουν υγιεινή παρέα. Για επιδόρπιο, φρέσκα φρούτα. Ιδιαίτερα τα κεράσια που τρώγονται σιγά σιγά και μας κρατούν συντροφιά κατά τη διάρκεια του αγώναθα μπορούσαν να είναι εξαιρετική επιλογή. Παράλληλαο κολοκυθόσπορος, δηλαδή ο πασατέμπος, είναι μια θαυμάσια επιλογή για τις ώρες που παρακολουθούμε τον αγαπημένο μας αγώνα, ορθότερη από άλλες επιλογές ξηρών καρπών. Και αυτό διότι η ενασχόληση με το καθάρισμα του πασατέμπου μας οδηγεί στο να καταναλώνουμε τελικά μικρότερη ποσότητα από ό,τι από κάποιον άλλον καθαρισμένο ξηρό καρπό».