Ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν οι κάτοικοι της Κερκίνης Σερρών από την είδηση ότι δύο έφηβες φίλες σκότωσαν έναν 80χρονο συγχωριανό τους για 10 ευρώ. Μια 15χρονη και μια 16χρονη οι οποίες, σύμφωνα με αστυνομικούς, αντιμετώπιζαν οικογενειακά προβλήματα και είχαν φύγει από τα σπίτια τους, την Κυριακή, είχαν δώσει ραντεβού στο χωριό όπου ζει ο παππούς της 16χρονης. Αναζητώντας τρόπους για να βγάλουν χρήματα που θα τις συντηρούσαν, θυμήθηκαν τον 80χρονο που διέμενε μόνος του. Στόχος τους ήταν να εντοπίσουν πού έκρυβε τα χρήματά του. Αρχικά τον έπεισαν να τις κεράσει καφέ και φαγητό και προσπαθούσαν να τον απασχολούν για να του αποσπούν την προσοχή ώστε εκείνες να ψάχνουν τα λεφτά.

Οταν οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες, όπως υποστήριξαν αργότερα στους αστυνομικούς, υποσχέθηκαν στον ηλικιωμένο ερωτικές περιπτύξεις αντί οικονομικού ανταλλάγματος. Το θύμα δέχθηκε, ωστόσο ζήτησε να δώσει τα χρήματα μετά την πράξη. Οι κοπέλες δεν δέχθηκαν την πρότασή του και όταν εκείνος επιχείρησε να τις θωπεύσει, αντέδρασαν. Η 16χρονη τον απείλησε με ένα στιλέτο και μόλις ο ηλικιωμένος το είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Επειδή τα κορίτσια φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν η 16χρονη τον μαχαίρωσε τουλάχιστον 15 φορές στο στήθος και στην κοιλιά.

Στη συνέχεια άρπαξαν από το πορτοφόλι του ηλικιωμένου 10 ευρώ, πήδηξαν από παράθυρο στην πίσω πλευρά της οικίας και τράπηκαν σε φυγή. Λίγα λεπτά αργότερα οι γείτονες και ο αδελφός του 80χρονου τον βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος και αμέσως ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο περίοικος έδωσε τα χαρακτηριστικά τους στους αστυνομικούς και τελικά τις συνέλαβαν λίγο αργότερα. Κατά την ανάκριση οι δύο κοπέλες ομολόγησαν την πράξη τους.