Εξατμίσεις στο φουλ, μπαντάνες να ανεμίζουν, σημαίες διαφόρων εθνικοτήτων και… τέρμα τα γκάζια. Σήμερα το πρωί περίπου 5.000 λάτρεις των Ηarley- Davidson μηχανών, των θρυλικών αμερικανικών σκαριών σε δύο τροχούς, στοχεύουν να καταγράψουν ένα νέο, παγκόσμιο ρεκόρ.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Ηarley- Davidson και με αφορμή την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση οδηγών και φίλων των μηχανών αυτών στην Πάτρα, οι πολυάριθμοι «ξένοιαστοι καβαλάρηδες» θα προσπαθήσουν να περάσουν μέσα σε μισή ώρα τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο, πραγματοποιώντας έτσι τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και διέλευση μηχανών Ηarley πάνω σε καλωδιωτή γέφυρα. Ηδη ως χθες το απόγευμα στην Πάτρα υπολογιζόταν ότι είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3.000 μηχανές, ενώ αφίξεις αναμένονται και σήμερα, ειδικά για την επίτευξη του ρεκόρ.

Η ιδέα της συγκέντρωσης και της ταυτόχρονης κίνησης τόσων μηχανών πάνω στη γέφυρα ανήκει στο μέλος της ελληνικής λέσχης κ. Ρομπέρτο Μακ Ντόναλντ . Οταν ανατέθηκε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, στην ελληνική λέσχη η διοργάνωση της πανευρωπαϊκής μάζωξης αναβατών και θαυμαστών Ηarley, που στη γλώσσα των μοτοσικλετιστών ονομάζεται Super Rally, και επελέγη η Πάτρα ως τόπος διεξαγωγής της, λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ιταλία, ο Ρομπέρτο πρότεινε να παρελάσουν οι μηχανές και οι αναβάτες τους στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Μάλιστα, κατέθεσε με τη συνδρομή της λέσχης την πρόταση στη διεθνή επιτροπή καταγραφής των ρεκόρ Guinness προκειμένου να καταγραφεί και να καταχωριστεί η πρωτότυπη παρέλαση στα αρχεία του οργανισμού και στις νέες εκδόσεις του σχετικού βιβλίου ως η μεγαλύτερη αριθμητικά συγκέντρωση μηχανών σε μία γέφυρα. Εκατοντάδες «χαρλεάδες» διαμένουν τις τελευταίες ημέρες στο κάμπινγκ της Παλαιάς Παραλίας, πολύ κοντά στο πορθμείο και στο κάστρο, όπου θα είναι και η αφετηρία της σημερινής παρέλασης. Η πλειονότητα των μηχανόβιων επισκεπτών προέρχεται από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, ενώ συνολικά συμμετέχουν περίπου 5.000 άτομα και από τις 64 λέσχες φίλων και οδηγών Ηarley που εδρεύουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενδεικτικό του πάθους και της διάθεσης των συμμετεχόντων είναι ότι παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο τριήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με καταρρακτώδεις κατά διαστήματα βροχές, οι «χαρλεάδες» δεν πτοήθηκαν και διοργάνωσαν τέσσερις εκδρομές, επισκεπτόμενοι την Αρχαία Ολυμπία, τη Ναύπακτο, τους Δελφούς και τα Καλάβρυτα. Το ίδιο διάστημα, και στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης, λειτουργούν στον χώρο του κάμπινγκ φιλοξενίας περίπτερα με χρήσιμα είδη για κάθε μοτοσικλετιστή, συνεργείο για τις πιθανές ζημιές, ενώ στο πλαίσιο της φιλοξενίας έχει προβλεφθεί η λειτουργία εστιατορίου. Πάντως, οι «χαρλεάδες» μόνο εσωστρεφείς δεν είναι στην επιλογή των εκδηλώσεων και στους χώρους διεξαγωγής τους. Η Πάτρα θυμίζει ημέρες Καρναβαλιού, καθώς έχουν δοθεί ήδη δύο συναυλίες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου με τη συμμετοχή ροκ συγκροτημάτων, ενώ καθημερινά εκατοντάδες μηχανές περνούν από το κέντρο της πόλης προς τους διάφορους προορισμούς των μηχανόβιων εκδρομέων.

Μάλιστα, σήμερα, μετά το τέλος της παρέλασης στη γέφυρα, οι «χαρλεάδες» θα παρατάξουν τις μηχανές τους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να διεξαχθεί διαγωνισμός για τις καλύτερα εξοπλισμένες, στολισμένες ή με τις πιο επιτυχημένες μετατροπές μηχανές. Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, οι πατρινοί φίλοι της κίνησης σε δύο τροχούς και των θρυλικών αμερικανικών μηχανών θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τόσο τα διάφορα είδη Ηarley – Davidson όσο και τον εξοπλισμό και την πολυχρωμία αναβατών και μηχανών.

Η ΜΕΤΡΗΣΗ
Την ώρα που οι «χαρλεάδες» θα ανάβουν τις μηχανές και θα ξεκινούν από το Ρίο και σε σχηματισμό παρέλασης θα ανεβαίνουν στο κατάστρωμα της γέφυρας, μια μεικτή επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των Guinness και της λέσχης θα καταγράφει χρόνους, ρυθμό περάσματος και… το νέο ρεκόρ, η επίτευξη του οποίου είναι βέβαιη. Το «σπάσιμο» του ρεκόρ φαίνεται ότι αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τους ευρωπαίους «χαρλεάδες», οι οποίοι από την Τετάρτη, όταν ξεκίνησαν οι διάφορες εκδηλώσεις που διανθίζουν το πρόγραμμα της πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης, κατέκλυσαν την Πάτρα και το Ρίο.

Οι «χαρλεάδες» και το ρεκόρ στη γέφυρα

4 Πέντε χιλιάδες αναβάτες, συνοδοί και φίλοι που οδηγούν περίπου 3.000 μηχανές 4 Αφετηρία, σήμερα στις 10.30 το πρωί, το Κάστρο του Ρίου 4 Μέσα σε μισή ώρα μηχανές και αναβάτες θα πρέπει να έχουν περάσει πάνω από τη γέφυρα, με τερματισμό τον χώρο του Κάστρου στο Αντίρριο 4 Στις 14.00, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα διοργανωθεί η υπαίθρια έκθεση και ο διαγωνισμός για τις καλύτερες Ηarley 4 Διοργανωτής η Ελληνική Λέσχη Φίλων ΗarleyDavidson