O επί τέσσερα χρόνια καταζητούμενος και τελευταία επικηρυγμένος Σίμος Σεϊσίδης ήταν ένας… άνετος και αρκετά μαυρισμένος χειμερινός κολυμβητής. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον έψαχνε παλαιότερα στην Ιταλία, στην Ισπανία, ως και στο… Μεξικό, την ώρα που εκείνος, όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύλληψή του, κολυμπούσε αμέριμνος στη Βάρκιζα και στις παραλίες του Σαρωνικού.

Νέα στοιχεία για την περίοδο εξαφάνισης του 34χρονου αντιεξουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ στα Πετράλωνα, ανακύπτουν τις τελευταίες ημέρες από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ο 34χρονος Αρης Σειρηνίδης, ο οποίος- όπως ανέκυψε από ανάλυση DΝΑ- είναι πιθανόν ο δράστης της επίθεσης (με πυροβολισμούς) σε κλούβα των ΜΑΤ τον Ιούλιο του 2009.

Εχει πάντως επιβεβαιωθεί πλέον ότι κανείς από τους δύο συλληφθέντες δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την αιματηρή ληστεία στο Ρraktiker που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή τους.

Ο Σίμος Σεϊσίδης, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν ένας από τους οργανωτές της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα», η οποία φαίνεται να έχει προχωρήσει με διαφορετική σύνθεση τουλάχιστον σε δέκα ληστείες τραπεζών από το 2002 ως σήμερα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιτελών της ΕΛ.ΑΣ., η ομάδα αυτή είναι ένας από τους κύριους χρηματοδότες του «Επαναστατικού Αγώνα» και των υπόλοιπων ένοπλων οργανώσεων με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο για την αναγέννηση του αντάρτικου πόλης μετά την εξάρθρωση της 17Ν. Ορισμένα από τα μέλη αυτής της ένοπλης ομάδας που πραγματοποιούσε ληστείες διατηρούσαν προσωπικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεϊσίδης είχε προσωπική, πολυετή γνωριμία με υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικοί Πυρήνες» που έδρασε την περίοδο 1997-2001, αλλά και με έναν 40χρονο αντιεξουσιαστή που είχε το ψευδώνυμο «Ταξιδιώτης» και ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο κύριος χειριστής του επονομαζόμενου «επαναστατικού ταμείου» των ενόπλων ομάδων. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο «Ταξιδιώτης» είναι αυτός που συνέδεσε τον «Επαναστατικό Αγώνα» και με την ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα στη συμπρωτεύουσα. Ο 40χρονος με αυτό το ψευδώνυμο φαίνεται- σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – να είχε συναντήσεις το τελευταίο διάστημα και με τον Αρη Σειρηνίδη στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Από τον Ιανουάριο του 2006, όταν τραυματίστηκε ύστερα από ληστεία στην οδό Ιπποκράτους ο συνεργάτης του Γιάννης Δημητράκης, ο Σίμος Σεϊσίδης έγινε ο υπ΄ αριθμόν 1 καταζητούμενος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ. Πολυμελή κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να τον αναζητούν στα Εξάρχεια, στην Ηλιούπολη, στη Νέα Σμύρνη, στη Γλυφάδα, στη Ραφήνα, στο Λαύριο, στο Κορωπί. Ερευνα έγινε προ μερικών μηνών και στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, όπου υπήρχε πληροφορία ότι σύχναζε ο Σεϊσίδης. Με τον εντοπισμό του είχε ασχοληθεί προ μερικών ετών και η περιώνυμη ομάδα ΟLΑF της ΕΥΠ, που έκανε χρήση προηγμένων συστημάτων με μικροκάμερες, πομπούς κ.λπ. Χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Λόγω αυτής της αδυναμίας εντοπισμού του είχε αναπτυχθεί το σενάριο ότι ίσως ο Σεϊσίδης είχε αναχωρήσει για την Ιταλία, την Ισπανία ή ακόμη και το… Μεξικό. Τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες ότι «κινείται στην περιοχή των Πετραλώνων, του Νέου Κόσμου, του Κεραμεικού κ.λπ.». Μετά τη σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι «έκοβε βόλτες στα πέριξ» και ήταν «λάτρης της κολύμβησης ακόμη και τις κρύες ημέρες του χειμώνα». Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει κοντά στο σημείο της σύλληψης του το σπίτι όπου διέμενε. Για τον Σεϊσίδη εξετάζεται τώρα αν είχε συναντήσεις με τον Νίκο Μαζιώτη και αν συμμετείχε στην αρπαγή εκρηκτικών από το μεταλλείο στη Φωκίδα το 2003, στη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη το 2004 στην Κηφισιά, στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009…