Ψηφίζουν και πάλι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας. Αυτή τη φορά όχι για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των μεγάλων δικαστηρίων, όπως προσφάτως, αλλά για να εκλέξουν τη νέα διοίκηση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν αύριο στην περιφέρεια και την άλλη Κυριακή στην Αθήνα. Την ψήφο δικαστών και εισαγγελέων διεκδικούν φέτος δύο συνδυασμοί, αντί των τριών που είχαν κατέβει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Η «συρρίκνωση» οφείλεται στο ότι οι δύο τάσεις της μειοψηφίας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν οι αρεοπαγίτες κ. Δ. Μαζαράκης και η κυρία Βασιλική Θάνου κατέρχονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στην άλλη πλευρά είναι η παράταξη του σημερινού προέδρου της Ενωσης, αρεοπαγίτη κ. Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Ο κ. Αθανασίου έχει διατελέσει επίσης γενικός γραμματέας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Αθανασίου συμμετέχουν ο πρόεδρος Εφετών κ. Γ. Μανωλίδης, οι πρόεδροι Πρωτοδικών κ. Τ. Λυμπερόπουλος και κυρία Μαρία Τσάμη, ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Παν. Στραγάλης, ο πρωτοδίκης κ. Ι. Παπαϊωάννου και η ειρηνοδίκης κυρία Αγγελική Δεμέστιχα.

Του δεύτερου ψηφοδελτίου ηγούνται ο κ. Μαζαράκης, η κυρία Θάνου-Χριστοφίλου, καθώς και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Μαύρος, ενώ συμμετέχουν οι πρόεδροι Πρωτοδικών κυρίες Βαρβάρα Πάπαρη και Μαργαρίτα Στενιώτη και ο κ. Δημ. Βλάχος, η πρωτοδίκης κυρία Ελένη Πρέντζα και η ειρηνοδίκης κυρία Ακριβή Ερμίδου.