Τη βιαία προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας ζήτησε η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών, όταν η πολιτική αγωγή δήλωσε ότι ο μάρτυρας αδυνατεί να προσέλθει στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Ο 17χρονος μάρτυρας που ήταν μαζί με τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, που δολοφονήθηκε, είχε κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο σήμερα, Τετάρτη.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής είπε στο δικαστήριο πως ο νεαρός φίλος του Γρηγορόπουλου του ανακοίνωσετηνΤρίτηπως δυσκολεύεται να προσέλθει στο δικαστήριο γιατί παρακολουθείται από την αστυνομία.

Ο εισαγγελέας έδραςπρότεινε στο δικαστήριο είτε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου, είτε να διασφαλίσει τη δέσμευσή του για παρουσία του τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάθεσή του σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, «κορυφαίας αξίας».

Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών ζήτησαν τη βιαία προσαγωγή του μάρτυρα, ο οποίος έχει κληθεί άλλες δύο φορές και δεν προσήλθε επικαλούμενος ψυχολογική επιβάρυνση. Ανακοίνωσαν μάλιστα στο δικαστήριο ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία αν δεν έρθει να καταθέσει ο 17χρονος.

Ο κ.Κούγιας έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου από τον 17χρονο, ενώ ανέφερε ότι θα προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία τόσο για τον εν λόγω μάρτυρα, αλλά και για άλλους αυτόπτες που ήδη έχουν καταθέσει.

Όπως προανήγγειλε τα πρόσωπα αυτά φέρονται μέσω σελίδων του διαδικτύου ως μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, ενώ ανέφερε πως ο 17χρονος συνεργάζεται «με ένα κύκλωμα που έχει καθορίσει απ΄την αρχή την όλη διαδικασία».

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σε λίγο για το πως θα αντιμετωπίσει την απουσία του μάρτυρα.