Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αφού πρώτα σας συγχαρώ για τις υπεράνθρωπες και στοχευμένες προσωπικές σας δραστηριότητες στην Ελλάδα και διεθνώς, αισθάνομαι την υποχρέωση ως Ελληνας επιχειρηματίας, με 55χρονη εμπειρία στην πρώτη γραμμή παραγωγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, να σας επισημάνω ευθαρσώς ότι δυστυχώς το «κομματικό κράτος» δεν βοηθά το έργο σας, αλλά αντιθέτως, συνειδητά, το υποσκάπτει.

Ως τρανταχτό παράδειγμα της δυσάρεστης αυτής πραγματικότητας σας αναφέρω τη σκόπιμη καθυστέρηση υλοποίησης επένδυσής μας στον κόλπο της Σούδας Χανίων. Πρόκειται για εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων, την οποία η Κρήτη έχει άμεση ανάγκη (επίκαιρα τα επιβληθέντα μέτρα «πλαφόν» στις τιμές καυσίμων), καθώς οι υπάρχοντες αποθηκευτικοί χώροι εξυπηρετούν ανάγκες μόνο 15 ημερών. Αυτό έχει ως επακόλουθο τη δραστηριοποίηση στην Κρήτη περιορισμένου αριθμού εταιρειών εμπορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού. Η εν λόγω εγκατάσταση, όπως το κράτος με την εκδοθείσα σχετική άδεια έχει αναγνωρίσει, θα λύσει το πρόβλημα της επάρκειας αποθεμάτων αφενός και αφετέρου, επειδή θα λειτουργεί στη βάση logistics, θα έχει ως περαιτέρω επακόλουθο να δραστηριοποιηθούν στο νησί και άλλες εταιρείες διανομής και ως εκ τούτου, να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός.

Και ενώ για την παραπάνω επένδυση έχουν εκδοθεί όλες οι από τον Νόμο προβλεπόμενες εγκρίσεις και το ΣτΕ έχει απορρίψει όλες τις σχετικές αιτιάσεις του Δήμου Σούδας με τις υπ΄ αριθμ 2980/2009 & 2981/2009 αποφάσεις του, με μόνη, απομένουσα, εξαίρεση την τυπική έγκριση της Ναυτικής Διοίκησης σε ό,τι αφορά τα οικοδομικά έργα, συνέβη το εξής ακατανόητο: ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και κατόπιν προσχηματικής παρέμβασης του Δήμου Σούδας, προέβη όλως παρανόμως, μετά παρέλευση περίπου έξι (6) ετών (!!!), στην ανάκληση των δικών του αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων!!!! Επακόλουθο ήταν να ανασταλεί κάθε περαιτέρω δραστηριότητα, την ώρα που, από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του Εργου και έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια των βασικών υλικών καθώς και η ανάθεση των εργασιών σε ειδικό για τέτοια θέματα εργολάβο.

Παράκληση για την παρέμβασή σας προς το ΥΠΕΚΑ για την άμεση ανάκληση της παράνομης πράξης του Περιφερειάρχη Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσει η ποικιλοτρόπως ωφέλιμη για την Κρήτη επένδυση στον τομέα λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, με τον δέοντα σεβασμό στο υπεράνθρωπο έργο σας, που όμως, πάλι λυπούμαι να επισημάνω, εμποδίζεται από τη γραφειοκρατία και τις πρωτοφανείς σκοπιμότητες παραγόντων κομματικών και μη.

Μετά τιμής, Κυριάκος Αλ. Μαμιδάκης Πρόεδρος Δ.Σ.

Μamidoil Jetoil Α.Ε.