Νέα σημαντικότατα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς την Πέμπτη, εξαιτίας της νέας 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στη Γενική απεργίατων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Έτσι από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έως και τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κλείνει ουσιαστικά ο εναέριος χώρος της Ελλάδος με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια.

Η απεργία προκαλεί νέα αναστάτωση στο πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιριών και έτσι οι δύο μεγάλες ελληνικές εταιρίες ΑEGEAN και OLYMPIC AIR ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα αυτή, ενώ τροποποιούν την ώρα αναχώρησης σε ορισμένες άλλες, προκειμένου να μην συμπέσουν με την απεργία.

Για το λόγο αυτό καλό θα είναι οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αύριο το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, να επικοινωνούν με τις εταιρίες για να πληροφορηθούν αν και πότε θα εκτελεστεί η πτήση τους.