Με βόμβες λύνουν πλέον τις διαφορές τους εκτός γηπέδων οι χούλιγκαν των «αιωνίων αντιπάλων» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Τη χθεσινή ισχυρή έκρηξη στα γραφεία οπαδών του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι που αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα εμπρηστική επίθεση-απάντηση σε γραφεία οπαδών του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Τα δυο περιστατικά έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που φοβούνται πως αν συνεχιστούν θα υπάρξουν και ανθρώπινα θύματα από τα «τυφλά» βομβιστικά χτυπήματα. Ως σήμερα δυο νέα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον «πόλεμο των χούλιγκαν». Ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος που έχασε τη ζωή του στις 29 Μαρτίου 2007 στην Παιανία και ο 24χρονος Θεόφιλος Σταυράκης που μαχαιρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2008 στη Λούτσα.

Χθες η αρχή έγινε στις 02.39 στην οδό Αναβρύτων 8 στο Μαρούσι όπου άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν πιθανόν από μασούρια δυναμίτιδας, στον 1ο όροφο κτιρίου σε στέκι φίλων του Παναθηναϊκού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον σύνδεσμο, σε ένα συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στο ισόγειο, σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα και σε δυο διπλανά καταστήματα. Μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 03.37 ήρθε η «απάντηση»: Στη διασταύρωση της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Θηβών στο Περιστέρι άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό στέκι φίλων του Ολυμπιακού και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην Αττική οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν χωρίσει τις περιοχές σε «κόκκινες» και «πράσινες» με εξαίρεση αυτές όπου αποτελούν έδρα άλλης ομάδας όπως η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Σμύρνη. «Οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν μετατρέψει γειτονιές της Αθήνας σε άβατα» λ ένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτουν χαρακτηριστικά ότι σε περιοχές όπου «γειτνιάζουν τα άβατα έχουμε συχνά “μεθοριακά επεισόδια”». Συχνά πυκνά όμως σε «πεδία μάχης» μετατρέπονται οι δρόμοι κυρίως έξω από συνδέσμους οπαδών των δύο ομάδων, όπως συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα στην Κηφισιά και πρόσφατα στην Πάτρα. Ακόμη οι αστυνομικοί αναφερόμενοι στις συμπλοκές που σημειώνονται στο Παγκράτι λένε ότι «η επιλογή του Παναθηναϊκού να έχει ως έδρα για τους αγώνες βόλεϊ το κλειστό γήπεδο του Μετς θεωρείται πρόκληση για τους φίλους του Ολυμπιακού».

Παράλληλα κάτοικοι των περιοχών όπου λειτουργούν οι σύνδεσμοι φιλάθλων των δύο ομάδων ζητούν την απομάκρυνση των γραφείων.

Η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες ήταν η τρίτη μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Στις 28 Οκτωβρίου είχε σημειωθεί έκρηξη σε γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Παγκράτι και στις αρχές Νοεμβρίου στόχος έγιναν τα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων Παναθηναϊκού στον Αγιο Δημήτριο.