Υπό την παρακολούθηση ψυχιάτρων, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας, θα τεθεί με εντολή της ανακρίτριας ο 31χρονος ιδιοκτήτης ταξί που από χθες είναι προσωρινά κρατούμενος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, η 16η τακτική ανακρίτρια, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου, έκρινε, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, προφυλακιστέο τον 31χρονο. Στη συνέχεια, με διάταξή της, παρήγγειλε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον κατηγορούμενο ορίζοντας ως πραγματογνώμονες τον ψυχίατρο των φυλακών Κορυδαλλού όπου θα κρατηθεί ο 31χρονος και έναν ιδιώτη γιατρό, οι οποίοι θα εξετάσουν τον κατηγορούμενο και θα συντάξουν σχετική έκθεση. Ο 31χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή απολογία του υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτε από τα περιστατικά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Ετσι δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας σχετικά με το όπλο και τους κάλυκες που βρέθηκαν στο επίμαχο τζιπ και με τις επιθέσεις σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο ψυχίατρος κ. Εμμ. Μυλωνάκης, θεράπων ιατρός του κατηγορουμένου, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υποστήριξε ότι « αργά ή γρήγορα ήταν μοιραίο να συνέβαινε κάτι σοβαρό », καθώς ο 31χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ε πίσης, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου περιλαμβάνεται και κατάθεση στην Αστυνομία της συντρόφου του κατηγορουμένου, η οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων: « Προβλήματα αντιμετώπιζα με τον χαρακτήρα του. Ηταν περίεργος και κλειστός χαρακτήρας, έδειχνε το ενδιαφέρον του με πολύ πιεστικό τρόπο με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να γίνεται πολύ πιεστικός ». Ακόμη, η νεαρή γυναίκα κάνει λόγο για την ύπαρξη φωτογραφίας, με τον κατηγορούμενο να κρατάει στο χέρι του ένα όπλο, την οποία είχε δει στο κινητό του 31χρονου, υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική διαφορά που διαπίστωσε επαφή του συντρόφου της με όπλα.