Τουλάχιστον τέσσερις μήνες θα χρειαστούν για την αποκατάσταση του προβλήματος με τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, χωρίς να είναι βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος χρόνος θα είναι επαρκής, αναφέρουν νεότερες εκτιμήσεις, τις οποίες γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας προς τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πρασίνων με τους οποίους συναντήθηκε, παρουσία του υφυπουργού κ. Ι.Μαγκριώτη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων κ. Ι.Οικονομίδη.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο ΤΕΕ οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου έκαναν λόγο για πολύμηνες εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν στα Τέμπη προκειμένου να ανοίξει και πάλι η εθνική οδός στο σημείο αυτό. Και οι δύο νεότερες εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Βήμα» για πολύμηνο αποκλεισμό της περιοχής των Τεμπών.

Στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Ρέππα, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων παρουσίασαν την πρότασή τους να λειτουργήσουν «κυλιόμενοι αυτοκινητόδρομοι» επάνω στις γραμμές του ΟΣΕ στα Τέμπη, προκειμένου να μεταφέρονται εκατέρωθεν λεωφορεία και φορτηγά. Ο κ. Ρέππας από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να διερευνήσει το θέμα και όσον αφορά τον χρόνο και όσον αφορά το κόστος της συγκεκριμένης λύσης, αλλά και των δυνατοτήτων που έχει το σιδηροδρομικό δίκτυο. Το κόστος, όπως είπε ο υπουργός, δεν θεωρείται ανυπέρβλητο. Οι κυλιόμενοι αυτοκινητοδρόμοι είναι στην ουσία πλατφόρμες που θα κυλούν επάνω στο παλαιό δίκτυο του ΟΣΕ στην περιοχή των Τεμπών, που τώρα δεν χρησιμοποιείται, και οι οποίες θα μεταφέρουν λεωφορεία και φορτηγά για να αποσυμφορηθούν οι παρακαμπτήριοι.

Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι η πρόταση αυτή είναι μία από όσες έχουν διατυπωθεί, όπως εκείνη των πλοιοκτητών για τη δρομολόγηση μεγάλων οχηματαγωγών.