από metereologos.gr
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΩΠΟΥ

Προτείνει λουκέτο σε 5 φάμπρικες

Εισήγηση στο ΣτΕ κατά ρυπογόνων βιομηχανιών που εδρεύουν στα Οινόφυτα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας πέντε βιομηχανικών μονάδων που λειτουργούν στα Οινόφυτα και ρυπαίνουν τον Ασωπό με τα βιομηχανικά τους απόβλητα θα εισηγηθεί σήμερα η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κυρία Σακελλαροπούλου θα προτείνει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού και της οικολογικής οργάνωσης «Πολίτες για τη αειφορία» που ζητούν να ακυρωθούν αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας με τις οποίες απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας πέντε βιομηχανιών στον Δήμο Οινοφύτων. Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι βιομηχανικές αυτές μονάδες διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα, χωρίς να έχουν τις προβλεπόμενες άδειες, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των σχετικών υγειονομικών διατάξεων.

Η σύμβουλος Επικρατείας θα υπογραμμίσει ότι η νομαρχία, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24 και την περιβαλλοντική νομοθεσία, ήταν υποχρεωμένη μετά το αίτημα των οργανώσεων να εξετάσει τη νομιμότητα των αδειών λειτουργίας των βιομηχανιών. Ωστόσο η νομαρχία θεώρησε επαρκή αιτιολογία για την απόρριψη του αιτήματος των οργανώσεων το γεγονός ότι οι βιομηχανίες κατέθεσαν αιτήσεις χορήγησης άδειας επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων, λυμάτων κ.λπ. Ετσι η νομαρχιακές αποφάσεις είναι πλημμελείς και για τον λόγο αυτόν πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των οργανώσεων, κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-