Ακόμη και μεταξύ των βουλευτών που έχουν την ιδιότητα του γιατρού διαπιστώνονται επιφυλάξεις περί της σκοπιμότητας εμβολιασμού έναντι της νέας γρίπης, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η μετατροπή του ιατρείου της Βουλής σε εμβολιαστικό κέντρο ως κίνηση για να διαλυθεί η σύγχυση που έχουν προκαλέσει οι ενδοϊατρικές αντιπαραθέσεις.

Η υπουργός Υγείας κυρία Μ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση κάλεσε τους γιατρούς που τοποθετούνται δημοσίως κατά του εμβολιασμού να επιδείξουν «στάση ευθύνης» και να αποφεύγουν την έκφραση προσωπικών απόψεων που εντείνουν τη σύγχυση. «Τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν εκείνοι που λαμβάνουν θεσμικές αποφάσεις» τόνισε «διότι, αν συμβεί το χειρότερο σενάριο, δεν θα ζητηθούν ευθύνες από εκείνους που, χωρίς να είναι αρμόδιοι, δεν περιορίζονται να εκφράζουν απόψειςαλλά αναπτύσσουν ακραίες θέσεις». Σε ανάλογους τόνους και η υφυπουργός Υγείας κυρία Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη να μη γίνονται «απλουστεύσεις και γενικεύσεις» για να εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης των πολιτών στα θεσμικά όργανα της πολιτείας.

«Να πάψουν οι επιστήμονες να πολιτικολογούν και οι πολιτικοί να επιστημονολογούν» τόνισε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός κ. Εμμ. Σκουλάκης, ο οποίος, ωστόσο, παρατήρησε ότι μία από τις αιτίες της σύγχυσης είναι και η έλλειψη ενιαίου κέντρου πληροφόρησης για την πανδημία. Ο ίδιος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού προτείνοντας στα μέλη της Επιτροπής να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου και να εμβολιαστούν ούτως ώστε να επηρεαστεί θετικά η κοινή γνώμη.

Με την πρόταση συμφώνησαν και άλλα μέλη της Επιτροπής, όπως ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος υπερακόντισε εισηγούμενος να μετατραπεί το ιατρείο της Βουλής σε εμβολιαστικό κέντρο, εισήγηση που έγινε αποδεκτή από την υπουργό Υγείας, η οποία ανακοίνωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει από την προσεχή εβδομάδα. Θετικά τοποθετήθηκε και η βουλευτής του ΛΑΟΣ κυρία Ουρανία Παπανδρέου, η οποία δήλωσε ότι, αν και ως ιατρός έχει αντισώματα, προτίθεται να κάνει το εμβόλιο.

Αντιθέτως, ο επίσης γιατρός βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Κιλτίδης εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν αναλαμβάνω την ευθύνη» μιας τέτοιας πρωτοβουλίας από τη στιγμή που «δεν έχω συγκεκριμένα επιδημιολογικά στοιχεία» για την ασφάλεια του εμβολίου. Πολύ περισσότερο, προσέθεσε, όταν ξέρουμε ότι σε αυτή την υπόθεση «υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα». Σε ανάλογο πνεύμα και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χ. Χαραλάμπους εξέφρασε την άποψη ότι «δεν έχουν εξαντληθεί τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια των δοκιμών».