Νέα ερωτήματα γεννώνται στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τους δράστες της αιματηρής επίθεσης η οποία σημειώθηκε στις 27 Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, ύστερα και από την προκήρυξη που απέστειλε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», με την οποία αρνείται τη συμμετοχή της σε αυτήν. Η προκήρυξη βρέθηκε, κατόπιν τηλεφωνήματος, στην περιοχή Γκύζη, στην οδό Σολιώτη, πίσω από το Εφετείο της Αθήνας. Με το κείμενό της, το οποίο θα δημοσιευτεί σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οργάνωση αρνείται την εμπλοκή της σε όσες κατά καιρούς επιθέσεις έχουν μείνει χωρίς ανάληψη ευθύνης και αποδίδονται από τις Αρχές σε αυτήν. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές που εμείς έχουμε πραγματοποιήσει. Κάθε απόπειρα από μεριάς του κράτους να μας χρεώσει ενέργειες άσχετες με εμάς, “ορφανές” ή όχι, σχετίζεται με τα ευρύτερα κρατικά κατασταλτικά σχέδια. Οσον αφορά τις “ορφανές” ενέργειες, πιστεύουμε ότι μια δυναμική ενέργεια χάνει μεγάλο μέρος της σημασίας και της σπουδαιότητάς της όταν δεν αναλαμβάνεται. Αλλά και όταν αναλαμβάνεται, το περιεχόμενο της προκήρυξης προσδιορίζει τη σοβαρότητα ή την έλλειψη σοβαρότητας του πολιτικού λόγου και την βαρύτητα της ενέργειας».

Ακόμη, ο «Επαναστατικός Αγώνας» αρνείται κάθε σχέση με τους τρεις επικηρυγμένους «ληστές με τα μαύρα».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από ταυτοποίηση του DΝΑ, διαπιστώθηκε πως ένα μέλος της συμμορίας με τα μαύρα που είχε διαπράξει ληστείες τραπεζών την περίοδο 2003 – 2006 συμμετείχε στην αρπαγή του οπλισμού- τον Μάιο του 2007 – του φρουρού του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου . Η επίθεση αυτή αποδόθηκε, με βάση συγκρίσεις από παρτίδες σφαιρών, στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η οργάνωση με το τελευταίο της κείμενο αρνείται την ύπαρξη πραγματικών στοιχείων για τα μέλη της, δηλώνει ότι δεν έχει οποιαδήποτε επαφή με τις άλλες ένοπλες οργανώσεις, όπως όμως και ότι δεν έχει σχέσεις με κυκλώματα «ποινικών». Επιτίθεται εξάλλου κατά της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα μέτρα στην οικονομία, αλλά και για τις «διαρροές» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μετά τα αναφερόμενα στην προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα», η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο στην επίθεση στο Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, κατά την οποία τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, να συμμετείχαν μεμονωμένα κάποιοι από τους επικηρυγμένους ληστές με τα μαύρα, χωρίς την «ομπρέλα» κάποιας από τις ήδη γνωστές ένοπλες οργανώσεις.