Φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες θανάτου του 25χρονου πακιστανού μετανάστη Μohamad Κameran απέστειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε. Πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με την οποία «περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνουν ανεκτά». Υπενθυμίζεται ότι συμπατριώτες του 25χρονου είχαν καταγγείλει ότι λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

Χθες το πρωί άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη και για τη σύλληψη ομοϊδεατών τους το Σάββατο στη Νίκαια κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Οι αντιεξουσιαστές συμμετείχαν σε πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 25χρονου πακιστανού μετανάστη. Αστυνομικές δυνάμεις τούς εμπόδισαν να προσεγγίσουν το αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν προσαγωγές και οκτώ συλλήψεις. Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές έκαναν κατάληψη του Δημαρχείου Νίκαιας ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Η κατάληψη έληξε χθες ενώ για σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Πειραιά.