Κενά σε διδακτικό προσωπικό, ελλείψεις βιβλίων και απουσία κεντρικού συντονισμού στο «παραπέντε» της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς κατήγγειλαν χθες οι εκπρόσωποι των δασκάλων και των καθηγητών των δημόσιων σχολείων που επισκέφθηκαν τον υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Δ. Μπράτης μίλησε για 4.000 κενά σε δασκάλους και 6.000 κενά σε αναπληρωτές ωρομίσθιους και πρόσθεσε ότι στα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών και του Περιβάλλοντος δεν έχουν σταλεί στα σχολεία ούτε τα πρώτα τεύχη διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει το μάθημα στις τάξεις. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (καθηγητές μέσης εκπαίδευσης) κ. Δ. Πέππες από την πλευρά του ανέφερε ότι στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας έχει φτάσει μόνο το 70% των βιβλίων. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ζήτησαν έκτακτες επιχορηγήσεις, στήριξη του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία, πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 25 μαθητές ανά τάξη.

Ο υπουργός Παιδείας ωστόσο υποστήριξε ότι όλα είναι τέλεια συντονισμένα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και απέδωσε τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν στην… προεκλογική περίοδο και στην προσπάθεια να περιγραφούν ανύπαρκτες δυσκολίες από τις «αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις». Οι συνδικαλιστές πρέπει να ξεπεράσουν τα μικροκομματικά συμφέροντά τους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Πάντως, οι ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία της χώρας είναι κάτι που κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί χθες στο κτίριο του Αμαρουσίου, τις οποίες και πηγές του υπουργείου Παιδείας απέδιδαν στην καθυστέρηση που προκάλεσε ο φόρτος των εκτυπωτικών «πακέτων» των ευρωεκλογών. Ως το τέλος της εβδομάδας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα βιβλία θα έχουν φτάσει στα σχολεία.