Νέα αναταραχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκαλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου να «ξεπαγώσει» το θέμα της χορήγησης αδειών λειτουργίας στα κολέγια, το οποίο είχε «παγώσει» μετά τις παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης των Κολεγίων που εκπροσωπούσαν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αποφάσισε να αντικαταστήσει αμέσως τους δύο παραιτηθέντες με πρόσωπα της επιλογής του. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, αντικαταστάτες των καθηγητών κ. Θ. Φορτσάκη ως εκπροσώπου των ΑΕΙ και κ. Μ. Μπρατάκου ως εκπροσώπου των ΤΕΙ, οι οποίοι είχαν παραιτηθεί, ορίστηκαν ο καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Δ. Βασιλείου και η καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθήνας κ. Αλεξάνδρα Αδάμη-Βάρκα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανόν η επιτροπή να μη λειτουργήσει ούτε και με τη νέα της σύνθεση, δεδομένου ότι η κυρία Αδάμη-Βάρκα φέρεται να μην έχει ενημερωθεί για την τοποθέτησή της και άρα να μην είναι ξεκάθαρο το αν θα μπορέσει να συμμετέχει στην επιτροπή. Η επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα το έργο της και να προχωρήσει στην αδειοδότηση των 41 κολεγίων που έχει κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας κατά την πρώτη φάση του ελέγχου.