Διαδικασίες για την πώληση του Σκορπιού, έναντι 100 εκατ. αγγλικών λιρών (120 εκατ. ευρώ), φέρεται να έχει ξεκινήσει η Αθηνά Ωνάση, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της αδελφής του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρρόης Πατρονικόλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Express, η μοναδική κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του Αρ.Ωνάση επιθυμεί να πουλήσει το νησί, καθώς σπανίως το επισκέπτεται, ενώ το κόστος συντήρησής του είναι τεράστιο.

Επίσης, η Αθηνά φέρεται να είναι απογοητευμένη από τη στάση που κράτησε η Ελληνική Πολιτεία όταν αρνήθηκε να δώσει την ελληνική υπηκοότητα στον σύζυγό της Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα ώστε να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα στο αγώνισμα της Ιππασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Να σημειωθεί ότι η Αθηνά Ωνάση ήδη έχει πουλήσει το πολυτελές σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα, ενώ σχετικά πρόσφατα έδωσε προς πλειστηριασμό στον οίκο Christie’s ορισμένα από τα πανάκριβα κοσμήματα της μητέρας της.

Φήμες θέλουν τον μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς να επιθυμεί να αγοράσει τον Σκορπιό.

Πάντως, οι απόψεις για το εάν η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση επιτρέπει την πώληση του Σκορπιού, διίστανται. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η διαθήκη το απαγορεύει, ορίζοντας ότι εάν οι κληρονόμοι δεν μπορούν να το συντηρήσουν τότε το νησί είτε θα προσφερθεί στο ελληνικό κράτος είτε θα δωριθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η άλλη άποψη είναι ότι το νησί μπορεί να πωληθεί, αλλά χωρίς να περάσει στην κυριότητα του νέου ιδιοκτήτη η έκταση στην οποία βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας.