Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Μισθοδικείου, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, δικαιούνται αναδρομικά από το 2005 τις ίδιες αποδοχές με αυτές των δικαστών του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Αυτό αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και δικαίωσε μέλος του Μισθοδικείου, επιδικάζοντάς του αναδρομικές αποδοχές της τριετίας 2005-2008. Πρώτη φορά το υπουργείο Δικαιοσύνης καθόρισε τις αποδοχές των μελών του Μισθοδικείου τον Απρίλιο του 2008, «λησμονώντας» όμως να προσδιορίζει τις αποδοχές τους για τα προηγούμενα έτη. Δηλαδή από το 2005 ως το 2008, ενώ οι αποδοχές καθορίστηκαν κατά συνεδρίαση και όχι με μηνιαία αμοιβή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μισθοδικείο, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2005, εκδικάζονται αποκλειστικά και μόνο οι αγωγές των δικαστών που διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών, διαφορές από επιδόματα κτλ. Με αποφάσεις του το 2005 τριπλασίασε τις αποδοχές όλων των δικαστικών και τους επιδίκασε αναδρομικά της τελευταίας πενταετίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μισθοδικείο απαρτίζεται από δικαστές των τριών μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας (αρεοπαγίτες, συμβούλους Επικρατείας και σύμβουλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου), καθηγητές από τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων και δικηγόρους. Τα μέλη του Μισθοδικείου (εκτός των προέδρων) κληρώνονται με ετήσια θητεία.