Σε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης του περιβάλλοντος χώρου του πρώην Εφετείου Αθηνών, στην οδό Σωκράτους, προχώρησαν σήμερα το πρωί τα ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων, έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ενημέρωσε και τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.
Την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου, με πέντε οχήματα και ειδικά μέσα
απολύμανσης, συντόνισαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λευτέρης Σκιαδάς.
Ο χώρος ανήκει σήμερα στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εμποροϋπαλλήλων, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για τον καθαρισμό του. Όπως τόνισαν τόσο ο κ. Δημόπουλος, όσο και ο κ. Σκιαδάς, «ο δήμος κινείται στα όρια της νομιμότητας, δεδομένου ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. Ωστόσο, πρόκειται για μια πολιτική απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, μια απόφαση που σχετίζεται με τις πρωτοβουλίες του δήμου στο κέντρο της πόλης».
Όπως έγινε γνωστό, θα κοινοποιηθεί σχετική επιστολή στο Ταμείο, τη νομαρχία και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε «ο ιδιοκτήτης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποχρεωθεί, ως οφείλει, να καθαρίσει και το εσωτερικό του κτηρίου, για να διασφαλιστεί η υγεία, τόσο των ανθρώπων, που διαμένουν μέσα σ΄αυτό, όσο και των περιοίκων».
«Αφουγκραζόμαστε και συνεργαζόμαστε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, οι οποίοι -δικαιολογημένα- διαμαρτύρονται, αλλά και με το σύνολο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Κινημάτων Πολιτών. Ήδη, με τους Γιατρούς του Κόσμου γίνονται εξετάσεις για Ηπατίτιδα β? και άλλα λοιμώδη νοσήματα, ενώ συνεχίζονται καθημερινά τα προγράμματα σίτισης. Δεν θα λύσουμε εμείς το μεταναστευτικό πρόβλημα, ωστόσο, θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε δύο χρόνια τώρα, να δίνουμε τον αγώνα στους δρόμους της πόλης, με σοβαρότητα και συνέπεια, χωρίς κραυγές και βιαιότητες», δήλωσε ο κ. Σκιαδάς.