Υπό κατάληψη παραμένει για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδες φοιτητών, με αίτημα την απομάκρυνση των εργολάβων από το ίδρυμα.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Σωματείου εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, με θέμα την ανανέωση των συμβάσεών τους, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις της και η «Πρωτοβουλία της κατάληψης».

Για τις εξελίξεις στο ΑΠΘ θα συνεδριάσει, εξάλλου, και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ).

Σε απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζεται η επίθεση στο Κέντρο Δικτύου του πανεπιστημίου από αγνώστους, την Τετάρτη, που είχε ως αποτέλεσμα την «κατάρρευση» του ηλεκτρονικού του δικτύου.

Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων και επισημαίνει ότι «ενέργειες σαν αυτή, εκτός του ότι καταστρέφουν τις υποδομές του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι και ενέργειες κατά του πανεπιστημιακού ασύλου».

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό δίκτυο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πανεπιστημίου, έχει ήδη αποκατασταθεί το 70% της βλάβης και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κάλεσαν την Τετάρτη για πρώτη φορά τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν, με αφορμή απειλές που δέχθηκαν για επίθεση αγνώστων στο εσωτερικό του Ιδρύματος.

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να έχουν και εγγράφως, μέσω fax, το αίτημα της πρυτανείας. Ωστόσο, ώσπου να ολοκληρωθούν οι έγγραφες διαδικασίες, περίπου 20 άτομα με κουκούλες και κράνη εισέβαλαν στον 1ο όροφο του κτιρίου της Βιολογικής Σχολής, όπου στεγάζεται το Κέντρο Λειτουργίας Δεδομένων του Αριστοτελείου, σπάζοντας υπολογιστές, δίκτυα και προκαλώντας φθορές στο κτίριο, και έφυγαν χωρίς η Αστυνομία να προλάβει να παρέμβει.