Πυροβολισμούς αντάλλαξαν την Πέμπτη Έλληνες αλιείς και ομάδα ασφαλείας των ακτών της Σομαλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα ασφαλείας των ακτών της Σομαλίας επιτέθηκε σε δύο ελληνικά αλιευτικά σκάφη επειδή θεώρησε ότι οι Έλληνες ψαράδες δεν είχαν έγκυρη άδεια αλιείας στην περιοχή.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς που διήρκησαν 15 λεπτά.

«Τα πράγματα συνέβησαν λόγω παρανόησης», τόνισεο υπουργός Ασφαλείας Αμπντουλάχ Σα’ Ιντ Σαματάρ. «Εμείς αργότερα δώσαμε εντολή και τα τρία σκάφη να ελλιμενιστούν στο λιμάνι Μποσάσο και να ερευνηθεί τι έχει προκαλέσει τη διαφωνία».

Το ελληνικό υπουργείοΕμπορικής Ναυτιλίαςείπε ότι εξετάζει τις αναφορές αλλά ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το περιστατικό.

Το υπουργείο Αλιείας της ημιαυτόνομης περιοχής τουΠουντλαντ δήλωσε ότι οι ελληνικές βάρκεςείχαν νόμιμες άδειες και ότι η εταιρεία ασφαλείας δεν είχεάδεια να φρουρεί την ακτή.Η εταιρεία αντίθετα λέει ότι έκανε τη δουλειά της.

Οπροϊστάμενος της εταιρείας ασφαλείας τόνισε ότι τα μέλη της ομάδας του επιτέθηκαν στα αλιευτικά σκάφη γιατί θεώρησαν ότι είχαν δει να υπάρχουν μέσα στα σκάφη μικρά όπλα.