Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται ως αυτή την ώρα οι έρευνες σχεδόν σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δυο κακοποιών οι οποίοι πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυκτα στην οδό Σκιάθου 147 πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δυο ειδικούς φρουρούς, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά νωρίτερα το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα από κάτοικο για παρουσία ύποπτου ατόμου σε αυτοκίνητο πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Στη περιοχή έφτασαν αμέσως αστυνομικοί της νεοσύστατης ομάδας «Δέλτα» και συγκεκριμένα 10 άντρες με πέντε μοτοσικλέτες και ένας της ομάδας «Ζ» της Άμεσης Δράσης. Όταν έφτασαν εκεί δεν διαπίστωσαν κάποια ύποπτη κίνηση και άρχισαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Δυο ειδικοί φρουροί, ένας 30χρονος και ένας 34χρονος, που συμμετείχαν στις έρευνες στην οδό Σκιάθου εντόπισαν έναν άντρα να οδηγεί μια μοτοσικλέτα. Τον έκριναν ύποπτο και του έκαναν σήμα για έλεγχο. Εκείνος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με σπαστά ελληνικά προσπαθούσε να τους πει πως δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και ότι έχει άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Ο 34χρονος οδηγός πλησίασε τον μοτοσικλετιστή ενώ ο 30χρονος συνάδελφος του έμεινε λίγο πιο πίσω. Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και οι δυο φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ξαφνικά έκανε την εμφάνιση της μια 55χρονη γυναίκα η οποία κρατούσε σακούλες με σκουπίδια και άρχισε να ζητά εξηγήσεις από τους αστυνομικούς για τον έλεγχο που έκαναν γιατί, όπως έλεγε, ήταν γνωστός της. Οι ειδικοί φρουροί «τα έχασαν», όπως έλεγαν συνάδελφοι τους.

Τότε ήταν η στιγμή που άγνωστος βγήκε από ένα στενό και άρχισε να πυροβολεί εξ επαφής τους δυο αστυνομικούς τραυματίζοντας σοβαρά στον αυχένα τον 30χρονο και στο κεφάλι, αλλά ελαφρύτερα, τον 34χρονο ο οποίος εκείνη την ώρα επιχειρούσε να περάσει χειροπέδες στον μοτοσικλετιστή. Παράλληλα πυροβόλησε και ο οδηγός της μοτοσικλέτας προς τους δυο άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός έπεσε στο οδόστρωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ ο συνάδελφος του έπεσε να προφυλαχθεί από τις σφαίρες. Στη συνέχεια δυο κακοποιοί, οι οποίοι εκτιμάται πως είναι από την Ανατολική Ευρώπη και χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σκληροί, πλησίασαν τους τραυματίες αστυνομικούς και τους άρπαξαν τις ζώνες με τα κινητά τηλέφωνα και τα υπηρεσιακά τους όπλα. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή. Ο ελαφρά τραυματίας συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας της και χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πως από την βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε πως οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα πιστόλι Μακάροφ και ένα ρώσικο περίστροφο μικρών διαμετρημάτων.

Αμέσως ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο συνάδελφος του. Και οι δυο ανήκαν στην 1η γενιά τωνΕιδικών Φρουρών που εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ.

Στον Ερυθρό Σταυρό έσπευσαν τις πρώτες πρωινές ώρεςο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασίλης Τσιατούρας. Παράλληλα δόθηκε εντολή να ξεκινήσει εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.

Παράλληλα η γυναίκα μεταφέρθηκε και εξετάζεται στην Ασφάλεια Αττικής που χειρίζεται την υπόθεση ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.