Δύο αστυνομικοί που ερευνούσαν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου στην Κυψέλη, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε μια καταγγελία απο περίοικο στην Αμεση Δράση για ύπαρξη ύποπτου ατόμου γύρω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο 500 μέτρα μακρύτερα απο το σημείο της ένοπλης επίθεσης.

Έσπευσαν αστυνομικοίμε τους δυο άντρες της νεοσύστατης ομάδας Δέλτα οι οποίοι εντόπισαν στην οδό Σκιάθου 147 ένα άτομο πάνω σε ένα δίκυκλο. Το έκριναν ύποπτο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο άντρας με σπαστά ελληνικά προσπάθησε να τους πει οτι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες ενέργειες και οτι έχει άδεια παραμονής.

Τη στιγμή εκείνη εμφανίζεται μια γυναίκα, κρατώντας σκουπίδια, και λέει στους αστυνομικούς να μην προχωρήσουν στον έλεγχο γιατί τον ξέρει τον άνθρωπο αυτό και ότι είναι γείτονας της. Ξαφνικά κάνει την εμφάνιση του άλλος ο οποίος πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τους δυο αστυνομικούς. Ο ένας άντρας της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίζεται πολύ σοβαρά ενώ ο άλλος πιο ελαφρά. Ο ένοπλος καταφέρνει να αποσπάσει τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα των δυο αστυνομικών. Η γυναίκα συνελήφθη και εξετάζεται στην Ασφάλεια.

Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, ο 30χρονος σε κρίσιμη κατάσταση και ο34χρονος σε σοβαρή. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία αξιωματούχου της Αστυνομίας, επιβεβαιώνει επίσης ότι η κατάσταση του ενός εκ των δύο αστυνομικών είναι κρίσιμη. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και ο άλλος στον αυχένα.

Στον Ερυθρό Σταυρό ο σοβαρά τραυματίας υπεβλήθη σε χειρουργείο ενώ στο νοσοκομείο έφτασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ.Χρ. Μαρκογιαννάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Τσιατούρας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστώνπου επικεντρώθηκε στις περιοχές της Κυψέλης, του Γαλατσίου, των Πατησίων και του κέντρου της Αθήνας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας ανακλήθηκαν οι άδειες των αστυνομικών του Λεκανοπεδίου.

Την εξέλιξη των ερευνών παρακολουθεί διακριτικά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αν και σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται η δολοφονική επίθεση να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια