Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αστυφύλακα που ζητούσε να επιστρέψει στο Σώμα μετά την απόταξή του γιατί συνελήφθη να φορά γυναικεία ρούχα και να συμπεριφέρεται προκλητικά.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα που προέβαλε ο αστυφύλακας, ότι ντυνόταν γυναικεία για συλλάβει αυτόν που του έκλεψε την αθλητική φόρμα μαζί με 968 ευρώ που είχε στις τσέπες και ότι παράλληλα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αστυφυλάκων ο αστυφύλακας συνελήφθη από συναδέλφους του τον Μάιο του 2000, καθώς « περιεφέρετο ενδεδυμένος με προκλητική γυναικεία ενδυμασία (μπλε μίνι φούστα, μαύρο καλσόν, γόβες και μαύρο στηθόδεσμο ορατό μέσα από ανοικτό λευκό πουκάμισο) στο άλσος που ευρίσκεται απέναντι από τη φοιτητική εστία Ζωγράφου επί των οδών Ούλωφ Πάλμε και Ευφρονίου».

Οπως σημειώνεται στην πειθαρχική απόφαση, ο αστυφύλακας την ημέρα που συνελήφθη «έφερε μαζί του μια πλαστική τσάντα,η οποία περιείχε γυναικεία ρούχα (δύο καλσόν,δύο γυναικείες κάλτσες,μαύρες ζαρτιέρες,μπλε φουλάρι) και δύο πανιά που χρησιμοποιούσε για να γεμίσει τον στηθόδεσμο».

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι η συμπεριφορά αυτή θίγει την τιμή, την υπόληψη και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα μαρτυρεί διεφθαρμένο χαρακτήρα. Ετσι το Πειθαρχικό αποφάσισε την οριστική απόταξή του από την ΕΛ.ΑΣ.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο αστυνομικός έκρινε ότι η απόφαση για την απόταξη είναι νόμιμη, καθώς οι πράξεις του ήταν « προκλητικές για το δημόσιο αίσθημα και έθιξαν την υπόληψή του ως αστυνομικού και το κύρος της ΕΛ.ΑΣ.».