Το όπλο τύπου Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Κατεχάκη χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση κατά των ΜΑΤ τα ξημερώματα, με θύμα έναν 21χρονο αστυνομικό.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Όπως είπε, συνολικά από τον τόπο της επίθεσης περισυνελέγησαν 27 κάλυκες από το καλάσνικοφ και 4 κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν είναι πιστόλι ή αυτόματο.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν και χειροβομβίδα, η οποία ήταν επιθετική ελληνικής κατασκευής.

Σε ερώτηση αν κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες είναι μέλη νέας ομάδας ή κάποιας απόαυτές που δρουν ήδη τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τσιατούρας είπε ότι πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει τη λογική τους και τα οποία θέλουν νεκρούς ανάμεσα στους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «λόγω εμπειρίας η προσωπική μου άποψη, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το επιβεβαιώνει, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν βγήκαν ξαφνικά. Κάτι είχαν στο μυαλό τους και βρήκαν αφορμή το τραγικό περιστατικό της ανθρωποκτονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, για να εκδηλώσουν αυτό που είχαν σκοπό».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Αστυνομίας, ειδικότερα στο χώρο των Εξαρχείων, ο αρχηγός δήλωσε ότι θα δράσουμε όπως πρέπει, σύμφωνα με τους νόμους.

Σε ερώτηση γιατί δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα οι τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν τον καταιγισμό των πυρών ο κ.Τσιατούρας δήλωσε πως, όλοι έχουν χρεωμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά άφησε να εννοηθεί πως και να τα φορούσαν οι σφαίρες του καλάσνικοφ θα τα διαπερνούσαν.