Συνεχίζεται το σίριαλ με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης στη σφαίρα από το περίστροφο του ειδικού φρουρού, η οποία σκότωσε τον 16χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή και το πόρισμα θα παραδοθεί στον ανακριτή.

Η εργαστηριακή εξέταση της σφαίρας άρχισε με καθυστέρηση αρκετών 24ώρων, καθώς ο ανακριτής της υπόθεσηςΦώτης Βλάχος περίμενε να οριστούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά του θύματος αλλά και του δράστη.

Από το πόρισμα της βαλλιστικής θα δοθεί απάντηση στο εάν ο θάνατος του παιδιού αποτελεί εν ψυχρώ δολοφονία ή προήλθε από τον εξοστρακισμό της σφαίρας.

Το σενάριο αυτό καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες από κύκλους της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να τεκμηριωθείο ισχυρισμόςτού ειδικού φρουρού ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά να εκφοβίσει.

Την αφορμή για τους παραπάνω ισχυρισμούς έδωσε η παρατήρηση στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας πως «η σφαίρα παρουσιάζει μια μικρή αποπλάτυνση στην αριστερή της πλευρά».

Κύκλοι της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως η αλλοίωση της σφαίρας προέρχεται από την προηγούμενή της επαφή με κάποιο αντικείμενο, όπως κάγκελο, ξύλινο στύλο της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ, φανοστάτη ή μπαλκόνι.

Ωστόσο,κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας δεν αποκλείουν η παραμόρφωση της σφαίρας να προέρχεται και από τη σπονδυλική στήλη του παιδιού, στην οποία και τελικά καρφώθηκε αφού προηγουμένως προκάλεσε διαμπερές τραύμα καρδίας και θωρακικής αορτής.

Πάντως, το σενάριο του εξοστρακισμού της σφαίρας διαψεύδεται τόσο το πόρισμα του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη, όσο και από έμπειρους αστυνομικούς.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως η σφαίρα «έχει πορεία από μπροστά και από πάνω προς τα κάτω, πίσω και λίγο δεξιά». Όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ιατροδικαστικής «αυτό σημαίνει πως ο θανάσιμος τραυματισμός δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από τον πυροβολισμό προς το έδαφος που ισχυρίστηκε πως πραγματοποίησε ο ειδικός φρουρός».

Από την πλευρά τους, έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε χαρακτηριστικά πως «αν πυροβολήσεις με 9άρι», όπως αυτό του ειδικού φρουρού, «και η σφαίρα βρει σε τοίχο ή κάγκελο και στη συνέχεια χτυπήσει έναν άνθρωπο σε απόσταση 15-20 μέτρων -όσο ήταν αυτή που χώριζε το θύμα από τον δράστη- θα προκαλούσε στον Αλέξη ένα επιφανειακό τραύμα».