O λοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης ενός από τους ιστορικότερους ναούς της Αθήνας. Ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, άμεσα συνδεδεμένος με τους άπορους αγωνιστές της Επανάστασης και των πολέμων που ακολούθησαν, ανακαινίστηκε με προσφορά του Ιδρύματος «Νικόλαος Διαμαντή Πατέρα», με αποτέλεσμα να αναδειχθούν, μεταξύ άλλων, οι υπέροχες τοιχογραφίες του. Το Ιδρυμα «Νικόλαος Διαμαντή Πατέρα» προσέφερε 300.000 ευρώ. Οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκαν πριν από μερικές ημέρες. Σε κεντρικό σημείο επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο και δίπλα στη βρετανική πρεσβεία, ο Ναός του Αγίου Νικολάου ανεγέρθη το 1873 με δαπάνες του εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού για τις ανάγκες των φτωχών της Αθήνας- ο ναός βρισκόταν τότε δίπλα από το πτωχοκομείο, στο οποίο γηροκομήθηκαν πολλοί άποροι αγωνιστές. Στα εγκαίνια είχαν παρευρεθεί ο βασιλιάς Γεώργιος και η βασίλισσα Ολγα, οι οποίοι άλλωστε συγκαταλέγονται στους δωρητές του. Δωρητές υπήρξαν επίσης ο Ελευθέριος και η Ελενα Βενιζέλου, των οποίων η κατοικία συνόρευε με τον ναό (πρόκειται για το ίδιο κτίριο που σήμερα κατοικεί ο εκάστοτε άγγλος πρέσβης).

Το πτωχοκομείο και η έκταση που υπήρχε δίπλα στον ναό πουλήθηκαν το 1906. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση αγοράστηκε η έκταση όπου χτίστηκε το σημερινό Γηροκομείο Αθηνών, στη λεωφόρο Κηφισίας, ενώ σήμερα στη θέση του Πτωχοκομείου Αθηνών βρίσκεται η βρετανική πρεσβεία.

Στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου υπηρέτησαν διακεκριμένοι κληρικοί. Στις μέρες μας, εφημέριος του ναού είναι ο Αρχιμανδρίτης κ. Βασίλειος Δρόσος.