Μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών για την περίοδο 2004-2007, κατά την οποία, όπως αναφέρουν οι μηνυτές, η εταιρεία ζημιώθηκε κατά 28.697.357 ευρώ μόνο από τις μισθώσεις αεροσκαφών, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων Ενωση Τεχνικών Εναερίων Μεταφορών και Πτυχιούχων- ΕΤΕΜΠ και Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ολυμπιακής Αεροπορίας- ΕΠΤΑΟΑ.

Οπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, οι διοικήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών ΑΕ κατά την τριετία 2004-2007, και ενώ η εταιρεία βρισκόταν σε διαρκή οικονομική δυσπραγία, επέλεξαν τρόπο μίσθωσης αεροσκαφών ιδιαίτερα δαπανηρό και επώδυνο για τα οικονομικά δεδομένα της, αν και είχαν τη δυνατότητα, όπως πράττουν από το 2008, να ακολουθήσουν άλλο τρόπο μίσθωσης, σαφώς πιο οικονομικό. Οι διοικήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, τονίζουν οι συνδικαλιστές, από το 2004 και μετά επέλεξαν τον δαπανηρό τρόπο μίσθωσης, ενώ μπορούσαν να επιλέξουν τον οικονομικότερο, αφού τα αεροσκάφη που νοικιάστηκαν κάλυψαν πάγιες ανάγκες του πτητικού προγράμματος της εταιρείας- και όχι έκτακτες ή απρόβλεπτες καταστάσεις.

Βασιζόμενοι σε στοιχεία που ανακοίνωσε επισήμως η εταιρεία, οι μηνυτές αναφέρουν ότι προκύπτει ζημιά για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, επομένως και για το ελληνικό Δημόσιο, της τάξεως των 28.697.357 ευρώ. Μόνο για το 2007, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η εταιρεία φέρεται να έδωσε 17.846.561 ευρώ για βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ το ίδιο έργο μπορούσε να εκτελεστεί με 5.353.538 ευρώ.