Ένας 70χρονος αλλοδαπός, ηγετικό μέλος της «μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων» η οποία είχε αποκαλυφθεί προ τριμήνου από την Οικονομική Αστυνομία, φέρεται να είχε λάβει κι αυτός «ευνοϊκά» πιστοποιητικά προ μερικών μηνών, από ορισμένα στελέχη του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού ή ιατρούς που φέρεται ότι είχαν γνωματεύσει θετικά και για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο επιχειρηματίας Αρης Φλώρος που αποφυλακίσθηκε προσφάτως.

Ο 70χρονος θεωρείτο από τα κεντρικά πρόσωπα στη δικογραφία που σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία τον περασμένο Μάιο εναντίον συνολικά, 36 ατόμων που ήταν διαχωρισμένα σε τέσσερις «πυρήνες» δράσης, με τα κέρδη του κυκλώματος να υπολογίζονται σε 40 εκατ. ευρώ.
Ο 70χρονος ακούγεται σε υποκλαπείσες συνομιλίες της ΕΛ.ΑΣ να λέει σε σχέση με την δράση του κυκλώματος «εγώ θα πάρω 200.000 ευρώ… Κι εγώ είπα στο νοσοκομείο χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί μου απαντήσανε. Οι άνθρωποί μου θα πάρουν λεφτά κάτω από το τραπέζι. Κι εσύ αν μου βγάζεις τρακόσιες χιλιάδες, εγώ θα σου αφήσω εκατό χιλιάδες. Εγώ έχω πολλά λεφτά στα νοσοκομεία».
Ωστόσο λίγες εβδομάδες αφότου φυλακίσθηκε -σε σωφρονιστικό κατάστημα της επαρχίας- υπήρξε γνωμάτευση ιατρών για μεταφορά του στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου και αποφασίσθηκε να παραμείνει. Με επίκληση προβλήματα ψυχολογικά και πνευματικής διαύγειας. Μία επιλογή που προκάλεσε τη δυσφορία υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που γνώριζαν βεβαίως και όσα μνημονεύονταν στον φάκελο της ΕΛ.ΑΣ.
Συμπληρώνεται ότι ένας εκ των νομικών παραστατών του 70χρονου ανέφερε στο «Βήμα» ότι «η μεταφορά του 70χρονου στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλού ήταν δικαιολογημένη γιατί παρουσίαζε καθοριστικά προβλήματα υγείας» .

Κι όλα αυτά ενώ η δράση της ελληνικής «μαφίας των φαρμάκων» και οι διεθνείς διασυνδέσεις της οδήγησαν προ διημέρου στην παραίτησή της υπουργού Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η υπουργός παραιτήθηκε επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του κρατιδίου δεν είχαν αντιδράσει στα σχετικά σήματα της ΕΛ.ΑΣ από το 2016 για μια γερμανική φαρμακευτική εταιρεία που συνεργαζόταν με το ελληνικό κύκλωμα. Κάτι που επέτρεπε την εισαγωγή στην Γερμανία χιλιάδων παράνομων σκευασμάτων από την παράνομη ελληνική αγορά, με προβληματικές συνθήκες μεταφοράς τους κλπ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι προ μερικών μηνών υπήρξε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για κύκλωμα πραγματογνωμόνων και ιδιωτών που εξασφάλιζαν ψευδή πιστοποιητικά ψυχικών ασθενειών για κρατουμένους.