Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους τουρίστες της Ύδρας, καθώς το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ ψάχνει ακόμη τα αίτια του προβλήματος.

Όπως έγινε γνωστό υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στις 3 τα ξημερώματα προκειμένου να αποκατασταθεί σε πρώτη φάση το πρόβλημα με τη διακοπή του νερού.

Ο δήμαρχος της Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι ουδείς γνωρίζει που είναι το πρόβλημα. «Η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και γι΄ αυτό δεν έχουμε και νερό. Από τις 3 τα ξημερώματα έχει έρθει υδροφόρα στο νησί. Πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα αποκατασταθεί το πρόβλημα», είπε για να προσθέσει.

«Οι επαγγελματίες έχουν υποστεί ζημιές. Θα αναζητηθούν ευθύνες. Αναστατώθηκε ο κόσμος, στεναχωρήσαμε τους τουρίστες. Ελπίζω από το μεσημέρι να απολαύσουν και πάλι τις παροχές του νησιού» .

Διευκρινήσεις για τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και προσθέτει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Με ποινικές διώξεις απειλούν οι τοπικοί άρχοντες

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας, στο protothema.gr:«Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας».

Δούρου: Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε την Κυριακή η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.