Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της βλάβης είχαν ως αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. «Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Χωρίς ρεύμα έμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές της Αθήνας. Προβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια και την Κηφισια, ενώ δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς πολλοί φωτεινοί σηματοδότες παρέμειναν εκτός λειτουργίας.
Στις 14.12 προκλήθηκε βλάβη στον εξοπλισμό του κέντρου υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Παλλήνη. Σε εξέλιξη προσπάθεια να μεταφέρουν φορτίο από άλλα κέντρα υπερυψηλής τάσης, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο σταθμό της Παλλήνης.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Σε βλάβη ενός μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδότησης φορτίων, οφείλεται το μπλακ άουτ που επηρέασε πολλές περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πως κινούνται Ηλεκτρικός, Μετρό, Τραμ

Κανονικά η λειτουργία του ηλεκτρικού, του τραμ και της γραμμής 3 του Μετρό, ενώ στην γραμμή 2 η κυκλοφορία γίνεται μόνο στο τμήμα Ανθούπολη – Πανεπιστήμιο και Ηλιούπολη-Ελληνικό. Οι συρμοί της Γραμμής 3 περνούν από το Σύνταγμα χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Οι υπεύθυνοι των σταθμών από το Σύνταγμα μέχρι και τον Αγίο Δημήτριο εκκενώνουν τους σταθμούς για λόγους ασφαλείας, μέχρι να επανέλθει η ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες σε συρμούς, καθώς «βγήκαν» στις πλατφόρμες με τα φώτα ασφαλείας.

Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.