Ένα ακόμα επεισόδιο στο Αιγαίο, μεταξύ ψαράδων, το οποίο μάλιστα, προηγήθηκε του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στα ανοιχτά της Λέρου, αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ, o Πρόεδρος των γρι- γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός.
«Είχαμε ένα περιστατικό δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο, δύο μέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου. Μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά, έπεσαν και πυροβολισμοί. Ο Έλληνας πήγαινε μπροστά με τη μηχανότρατα, ήθελε να περάσει ο Τούρκος, ακολούθησε το φραστικό επεισόδιο και μετά ο Τούρκος τράβηξε όπλο και έριξε τρεις πυροβολισμούς και μια ριπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο κ. Μανιός, απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί δεν έχει γίνει γνωστό το περιστατικό, απάντησε: «Το Λιμεναρχείο είναι ενήμερο. Ο συνάδελφός μου ενημέρωσε αμέσως. Η απάντηση που έλαβε ήταν να μην δώσει έκταση στο θέμα».

Ανακοίνωση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης.