Ξεκινά από σήμερα η καταβολή του επιδόματος κάλυψης τηλεπικοινωνιακών αναγκών στους πληγέντες από την τραγωδία στην ανατολική Αττική, ύψους 1.200 ευρώ μαζί με την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 5.000 ευρώ, για τα νοικοκυριά, και 8.000 ευρώ, για τις επιχειρήσεις.

Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει σε συνεργασία των υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, «η διαδικασία αυτή ξεκινά από σήμερα, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και αποφάσεις, για όλες τις νέες πληρωμές».

Προστίθεται επίσης ότι το επίδομα κάλυψης τηλεπικοινωνιακών αναγκών θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες και σε όσους έχουν ήδη λάβει την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 5.000 ευρώ για τα νοικοκυριά και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, διευκολύνονται οι πληγέντες καθώς αποφεύγεται η εκ νέου αίτηση για την απόδοση του επιδόματος και η καταβολή γίνεται γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία για τους πληγέντες συμπολίτες μας.