Πλήρη απώλεια του ελέγχου στον χώρο των επιχειρήσεων καταγγέλλει τις πρώτες κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι από την αρχή φαινόταν ότι η φωτιά θα κατευθυνθεί προς τη θάλασσα.

Την εκτίμηση ότι όσες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τηφωτιά στο Μάτι, όπως ότι η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στις 18:07 της 23ης Ιουλίου έστελνε φαξ στην περιφέρεια ζητώντας ενισχύσεις προς Διώνη και όχι προς Μάτι, «δείχνουν την πλήρη πλήρη απώλεια του ελέγχου στον χώρο των επιχειρήσεων» εξέφρασε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου μιλώντας στο Θέμα 104,6 .

Ο δήμαρχος Πεντέλης μίλησε για τις πρώτες κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς. «Εγώ άκουγα τι λέγανε. Εγώ από την πρώτη στιγμή – βρέθηκα στο σημείο έναρξης της φωτιάς μέσα σε τρία λεπτά – δήλωσα ότι η φωτιά θα πάει στη θάλασσα. Η κατεύθυνση της φωτιάς έδειχνε αυτό που έγινε» πρόσθεσε ο κ. Στεργίου.

Το λιγότερο, συνέχισε, «είναι να σου προκαλεί γέλιο ότι έλεγαν πως η φωτιά θα πάει προς Διώνη και Διόνυσο» πρόσθεσε ο δήμαρχος Πεντέλης.

Όλα, κατά τον κ. Στεργίου, δείχνουν «οργάνωση και λειτουργία ενός συστήματος το οποίο δείχνει διαχρονικά δεν υπάρχει συντονισμός και επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων στο πεδίο των επιχειρήσεων».