Μεγάλες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες Πέμπτη στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο, καίγοντας δασική έκταση.
Σε ότι αφορά στο μέτωπο του Μαχαιράδου είναι σε ύφεση και έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ εκείνο του Κοιλιωμένου εξακολουθεί να δίνει αναζωπυρώσεις.
Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας ενω μαζί με τις τοπικές δυνάμεις επιχειρούν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο που έφτασαν στο νησι, ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

Εμπρησμό βλέπει ο δήμαρχος του νησιού

Εμπρησμό θεωρεί ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκότσας τα δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο.

Μιλώντας, σήμερα Παρασκευή, σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, ο κ. Κολοκότσας εκφράζοντας προσωπική άποψη είπε: «θεωρώ ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από τα δύο πύρινα μέτωπα που απείλησαν τα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαίραδο», ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» τη νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις.