Θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσε η είδηση για τονθάνατοτης δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάννη, σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.

Μετά την είδηση του θανάτου πολλοί ήταν αυτοί που με λίγα λόγια στα Social Media, ή σε τηλεοπτικές εκπομπές εξέφρασαν την βαθιά τους θλίψη.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γνώρισε την Ρίκα Βαγιάνη, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση.

Η δημοσιογράφος συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου της Ρίκας δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία και έγραψε στο Twitter της:

«Αντίο Ρίκα μου (:Βαγιάνη)Μαζί μου η πρώτη σου φορά στην τηλεόραση Μega “Studio 5”Τόσο έξυπνη τόσο ετοιμόλογη χείμαρρος τόσο αντι-δήθεν μια αντικονφορμίστρια καλλιεργημένη συναρπαστική γυναίκα με θηλυκότητα & προσωπικότητα Τόοοοσο γρήγορα , γιατί ;».

Η δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook είπε το δικό της αντίο.

«Πόσα χρόνια πίσω να γυρίσω Ρίκα μου! Πόσα να θυμηθώ και πόσα να γράψω! Αν στη λέξη αξιοπρέπεια πρέπει να βάλουμε επίθετα δίπλα αρκεί μια φωτογραφία σου. Θυμάμαι όλα τα λόγια σου… Θυμάμαι το φως των ματιών σου, το χαμόγελο σου και πως πάντα είχες μια καλή κουβέντα για όλους!

Η Νανά Παλαιτσάκη με ένα μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αποχαιρετά την Ρίκα Βαγιάνη που πέθανε σε ηλικία 56 χρονών: «Πάγωσα και είναι Αύγουστος . Έφυγε η Ρίκα Βαγιάννη. Ανελέητο το «καλοκαίρι” τούτο. Δεν υπάρχουν λόγια. Κοριτσάκι μου, Ρίκα, σε περιμένει η Μαλβίνα για τρέλες. Όλοι και περισσότεροι αγαπημένοι μαζεύεστε αλλού… Μεγάλο γλέντι θα στήσει ο Βλάσης για σένα …».

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης από τον χαμό της φίλης του, Ρίκας Βαγιάνη.

Ο Ιάσονας μιλώντας στην εκπομπή, Splash είπε μεταξύ άλλων για τη φίλη του:«Είναι λίγο δύσκολο. Το έμαθα πριν λίγο από εσάς. Ήξερα ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, αλλά πάντα ελπίζεις. Την γνώριζα πάρα πολλά χρόνια. Πάνω από 30. Ήμασταν πάρα πολύ φίλοι. Την αγαπούσα πάρα πολύ. Ήταν ένας βαθιά καλός άνθρωπος. Ένας καλόψυχος άνθρωπος. Ήταν μια πολύ καλλιεργημένη γυναίκα, μια πολύ έξυπνη γυναίκα, μια γυναίκα με στυλ. Φρόντιζε κάθε φορά είτε είναι σύζυγος ή μητέρα να είναι σωστά σε αυτό το ρόλο. Δεν επικοινωνούσαμε, η Ρίκα είχε μια αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος και δεν άφησε να διαρρεύσει. Διέρρευσε όταν μια είχε φτάσει στο απροχώρητο και η ίδια δεν έλεγχε αν θα μπορούσε ή όχι να το κοινοποιήσει. Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο αξιοπρέπεια. Λέω κορίτσι γιατί το κορίτσι έχει και τον ενθουσιασμό, τη χαρά, το κέφι, το πάθος, κάτι που είχε η Ρίκα μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν έγινε μια σοβαρή κυρία ποτέ. Ήταν πάντα σοβαρή, πάντα κυρία, αλλά όχι σοβαρή κυρία».

Η Νατάσα Ράγιου, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Έφυγες τελικά. Ξύπνησες για λίγο εκεί στην εντατική, μας την είπες και την έκανες. Φευγάτη πάντα ρε γαμω το.. Τίποτα δεν μπορώ να σου γράψω τωρα. Αργότερα. Ξέρεις εσύ Ρικάκι».

Ένας από τους φίλους της, ο Σταμάτης Κραουνάκης αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο την Ρίκα του γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Ρίκα …λατρεία. Πάντα κοντά. Με γέλια και τρελές ατάκες. Υπόκωφα αστεία. Στο Μαρίνο μια απ’ τις κοπέλες κάποτε την τηλεόραση ξανά ξανά και ξανά

Πρώτο παιδί. Λύπη. Πέτα φεύγα αγάπη μου. Δεν ήθελε άμυνα. Δεν ήθελε θεραπείες. Αφέθηκε στο Θεό της. Συλλυπητήρια.

«Μη μου λέτε τέτοια εγώ είμαι σοβαρή”».

Αποχαιρετιστήρια μηνύματα στα Social Media έστειλαν και οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Κατερίνα Καινούριου, Χρήστος Δάντης, Έλενα Ακρίτα και Αγγελική Νικολούλη.