από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 
 

Ρέθυμνο:Σε ιδιώτες στρέφεται το λιμεναρχείο για να αγοραστούν μηχανές σκάφους

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου ζήτησε από τα μέλη του να συνεισφέρουν
Ρέθυμνο:Σε ιδιώτες στρέφεται το λιμεναρχείο για να αγοραστούν μηχανές σκάφους
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε ιδιώτες και εν προκειμένου στα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης απευθύνθηκε ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης προκειμένου να αγοραστούν νέοι κινητήρες για το υπηρεσιακό πλωτό σκάφος που βρίσκεται ακινητοποιημένο.

Στις 2 Αυγούστου ο Λιμενάρχης απέστειλε στο Σύλλογο έγγραφο με τίτλο «αντικατάσταση εξωλέμβιων κινητήρων Π.Λ.Σ. 206 Υπηρεσίας μας» αναφέροντας πως από τις 30 Ιουλίου 2018 «το πλωτό σκάφος υπηρεσίας μας έχει τεθεί σε ακινησία λόγω βλάβης στους δυο εξωλέμβιους κινητήρες του, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αστυνόμευση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής μας, καθώς και η συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.»

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως από αρμόδιους τεχνικούς κρίθηκε ασύμφορη η επισκευή των κινητήρων «με αποτέλεσμα να απαιτείται η αντικατάσταση τους με νέους» με το κόστος προμήθειας να ανέρχεται σε 22.506,00 ευρώ για κάθε εξωλέμβιο κινητήρα.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος απευθύνθηκε στα μέλη του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον Λιμενάρχη «με λύπη του πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ, ότι το Λιμεναρχείο αδυνατεί να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό και ότι το υψηλό κόστος καθίσταται αδύνατη την επισκευή του σκάφους. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη δυσκολία, απευθύνεται σε όλους εμάς και παρακαλεί πολύ, να συνδράμομε οικονομικά, με όποιο ποσό επιθυμεί ο καθένας, να συγκεντρωθούν τ' απαραίτητα χρήματα και να αντικατασταθούν οι κινητήρες.»

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των ξενοδόχων με κάποιους εξ αυτών να αναρωτιούνται γιατί το κόστος δεν το καλύπτει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάρη σε ιδιώτες επιτυγχάνεται η επισκευή οχημάτων ή άλλων μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που προσφέρουν μέσω δωρεών εξοπλισμό ή/και οχήματα.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-