«Χαλαρό» ραντεβού… αναψυχής με μοιραίες καθυστερήσεις και συνεχείς αλλαγές του χρόνου συνάντησης, θύμιζε η καθοριστική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα», στις 7.56 μμ στάλθηκε ένα πρώτο e-mail σε αρμόδιους φορείς για να δώσουν παρόν στην σύσκεψη που οριζόταν για τις 8 ή ώρα. Κι όλα αυτα ενώ από τις 6.20 _σύμφωνα με την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής_ οι φλόγες είχαν εισβάλλει στην περιοχή Μάτι και λίγα λεπτα αργότερα είχαν κατακάψει τα πάντα και είχαν προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων. Ομως κι αυτό το e-mail με την μορφή του επείγοντος που στάλθηκε περίπου 1,5 ώρα μετά την καταστροφή, όταν όλα είχαν κριθεί, δεν «εφαρμόσθηκε».

Σύμφωνα με άλλο έγγραφο που στάλθηκε με την υπογραφή της Περιφερειάρχου Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου ορίστηκε πιο… χαλαρός χρόνος συνάντησης (χωρίς ένδειξη επείγοντος) στις 8.30 μμ. Για μια συνεδρίαση όπου τέθηκαν ζητήματα εκκένωσης, αντιμετώπισης της φωτιάς κλπ. ενώ ήδη τα πάντα είχαν καεί, η καταστροφή είχε συντελεσθεί και είχε αρχίσει η μακάβρια καταμέτρηση των θυμάτων!