Εντολή στα κλιμάκια των μηχανικών που επιχειρούν στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές, να διενεργούν και έλεγχο αδειών στις πολεοδομίες για τα κτίσματα που βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από τον αιγιαλό και τις παραλίες, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί μέσω ποιας «οδού» δόθηκαν οι σχετικές άδειες σε περιοχές με τόσο άναρχη οικιστική ανάπτυξη που έμελε να γίνουν παγίδα για τους ανθρώπους που έτρεχαν να σωθούν από τη δύναμη της φωτιάς.
Ο έλεγχος διεξάγεται παράλληλα με τις απαραίτητες αυτοψίες στις οικίες, τα καταστήματα και τα άλλα κτίσματα στις περιοχές που επλήγησαν στους Δήμους Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς επίσης και στην Κινέτα όπου είχαμε το άλλο μεγάλο μέτωπο. Ήδη, οι άδειες των μηχανικών που διαθέτει στο δυναμικό του το υπουργείο έχουν ανακληθεί, με αποτέλεσμα να ενισχύονται καθημερινά τα κλιμάκια, στα οποία προστίθενται και μηχανικοί άλλων φορέων.
Συγκεκριμένα, μέχρι εχθές, διενεργήθηκαν συνολικά 2.489 αυτοψίες από 340 μηχανικούς. Εξ αυτών, οι 1.740 διενεργήθηκαν εχθές. Συνολικά, από τα 2.489 κτήρια που ελέχθησαν ποσοστό 51,07% κρίθηκαν κατοικήσιμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα (1.218) μη κατοικήσιμα.