Περίπου 32.000 στρέμματα δασικής έκτασης, κι εντός αστικού ιστού, κατακάηκαν στις δύο καταστροφικές πυρκαγιές στην Κινέττα και στη Ραφήνα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις πύρινες καταστροφές EFFIS.

Σύμφωνα με τη σχετική μέτρηση και τους δορυφορικούς χάρτες που παρουσιάζει «Το Βήμα» η πυρκαγιά στην Κινέττα κατέκαψε 27.380 στρέμματα δάσους στα Γεράνεια Ορη και εκείνη στη Ραφήνα και το Μάτι μόλις 4.530 στρέμματα. Ομως η δεύτερη είχε τραγικό απολογισμό, τον θάνατο τουλάχιστον 74 ατόμων. Ισως, δηλαδή, να πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες πυρκαγιές που είχαν τόσο μικρή έκταση, με μακάβρια «αντιστοίχηση» περίπου ένα θύμα σε κάθε 50 στρέμματα αποτεφρωμένης έκτασης!
Σημειώνεται ότι στις πολύνεκρες πυρκαγιές της Ηλείας και της Εύβοιας, υπήρξε το 2007 ο ίδιος αριθμός νεκρών -πιθανόν να υπάρξει υπέρβαση φέτος- αλλά τότε η καταστροφή ήταν της τάξης των 3.000.000 περίπου καμένων στρεμμάτων. Πέρσι στην Πορτογαλία όπου υπήρξε παρόμοια εκατόμβη θυμάτων οι αποτεφρωμένες εκτάσεις ήταν 5.500.000 στρέμματα δάσους.