Το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, 23 Ιουλίου, θα συνεχιστεί η συζήτηση – στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου – της έκδοσης στη Γαλλία του Γεωργιανού αρχιμαφιόζου, φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Ο 57χρονος Λάσα Σουσανασβίλι, οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ οι συνήγοροι του ζήτησαν από την έδρα χρονικό περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του, προβάλλοντας ανθρωπιστικούς λόγους.
Αναλυτικότερα, επεσήμαναν ότι ο πελάτης τους λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί, χρειάζεται χρόνο «για να προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία».
«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος, γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» τόνισε η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».
Παράλληλα, οι συνήγοροι τόνισαν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή, καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών που έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Γαλλία, και η οποία – όπως τόνισαν – βρίθει λαθών και πλημμελειών.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής τονίζοντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης».
Το δικαστήριο αφού πρώτα διέκοψε και διασκέφθηκε, απέρριψε το αίτημα αναβολής.
Ωστόσο, όταν οι αρεοπαγίτες επανήλθαν στην έδρα για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, όπως είναι για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου.
Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Τρίτη η δίκη διακόπηκε για σήμερα, λόγω αδιαθεσίας του εκζητουμένου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.